Είναι γεγονός: Η Χάνα Ντίνγκλεϊ είναι η πρώτη γυναίκα που θα προπονήσει ανδρική επαγγελματική ομάδα στην Αγγλία

Η Χάνα Ντίνγκλεϊ.

i

©fgr.co.uk

Είναι γεγονός: Η Χάνα Ντίνγκλεϊ είναι η πρώτη γυναίκα που θα προπονήσει ανδρική επαγγελματική ομάδα στην Αγγλία

Sportal newsroom 11:04 - 05.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:31 - 05.07.2023

Η Χάνα Ντίνγκλεϊ θα βρεθεί στον πάγκο της Φόρεστ Γκριν.

Η Χάνα Ντίνγκλεϊ γράφει ιστορία.

Είναι η πρώτη γυναίκα που θα καθίσει στον πάγκο ανδρικής επαγγελματικής ποδοσφαιρικής ομάδας στην Αγγλία. Έστω κι αν είναι τέταρτης κατηγορίας.

Η Φόρεστ Γκριν Ρόβερς θα έχει τη Χάνα Ντίνγκλεϊ ως υπηρεσιακή προπονήτρια μετά την αποχώρηση του Ντάνκαν Φέργκιουσον. Το πρώτο παιχνίδι της Ντίνγκλεϊ μάλιστα είναι ένα φιλικό με την Μέλκσαμ Τάουν.

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη για αυτό το επόμενο βήμα της καριέρας μου», είπε η Ντίνγκλεϊ, η οποία έχει δίπλωμα από την UEFA. Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία να ηγούμαι ενός τόσο προοδευτικού συλλόγου».

Η Ντίνγλεϊ εντάχθηκε στον σύλλογο το 2019 για να αναλάβει τα τμήματα υποδομής και παραμένει η μόνη γυναίκα που έχει διευθύνει μια Ακαδημία συλλόγου στο αγγλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των ανδρών. Ξεκίνησε επίσης μια Ακαδημία για κορίτσια το 2021.

Η 39χρονη προπονούσε στο παρελθόν γυναικείες ομάδες στη Νότιγχαμ Φόρεστ, τη Λέστερ και τη Λίνκολν και ήταν επικεφαλής προπονητής στην ακαδημία της Μπάρτον Άλμπιον της League One.

«Η Χάνα ήταν η φυσική επιλογή», είπε ο πρόεδρος του συλλόγου Ντέιλ Βινς. «Έχει κάνει φανταστική δουλειά οδηγώντας την Ακαδημία μας και είναι καλά εναρμονισμένη με τις αξίες του συλλόγου.

Είναι ίσως ενδεικτικό για το παιχνίδι των ανδρών ότι κάνοντας αυτή την κίνηση με βάση την αξία, θα ανοίξουμε νέους δρόμους».