Χαμός στο ΗΠΑ - Μεξικό, τέσσερις κόκκινες και πρόωρη λήξη λόγω ομοφοβικού συνθήματος (vids)

ΗΠΑ - Μεξικό

i

PrtScr

Χαμός στο ΗΠΑ - Μεξικό, τέσσερις κόκκινες και πρόωρη λήξη λόγω ομοφοβικού συνθήματος (vids)

Κώστας Τόπας 08:28 - 16.06.2023 / Ανανεώθηκε: 08:36 - 16.06.2023

Επειτα από ένα επεισοδιακό παιχνίδι, οι ΗΠΑ επικράτησαν 3-0 του Μεξικού του βασικού Πινέδα στον ημιτελικό του Concacaf Nations League, με το ματς να ολοκληρώνεται πρόωρα λόγω ομοφοβικού συνθήματος.

Μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι, ο τελικός του Concacaf Nations League οριστικοποιήθηκε καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιμετωπίσουν τον Καναδά αφού επικράτησαν του Μεξικό με 3-0 στο Λας Βέγκας το βράδυ της Πέμπτης (15/06).

Ο αγώνας τελείωσε νωρίτερα καθώς διαιτητής σφύριξε τη λήξη μόνο μετά από επτά λεπτά από τα 12 που υποτίθεται ότι θα παίζονταν στις καθυστερήσεις, μετά από ενα ομοφοβικό σύνθημα που ακούστηκε από τους οπαδούς του Μεξικού. Ήταν ένα χαοτικό παιχνίδι από κάθε άποψη, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν ό,τι έπρεπε για να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό.

Αμερικανοί με πρωταγωνιστή τον Πούλισιτς, που πέτυχε δύο γκολ (37', 46'), δεν συνάντησαν καμία αντίσταση από τους Μεξικανούς. Το τρίτο γκολ σημείωσε ο Πέπθ στο 79'. Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από νεύρα και σκληρά μαρκαρίσματα, με τις δύο ομάδες να μένουν με εννέα παίκτες. Αρχικά, στο 69' ο Μόντες αποβλήθηκε για σκληρό φάουλ, αφήνοντας το Μεξικό με δέκα παίκτες. Στο 71' την κόκκινη κάρτα αντίκρισε και ο ΜακΚένι για αντιαθλητική συμπεριφορά, επαναφέροντας την αριθμητική ισορροπία. Επειτα, Αρτέγκα και Ντεστ αποβλήθηκαν στο 86' σε σύρραξη παικτών, ενώ κιτρινίστηκαν κι άλλοι τρεις παίκτες σε αυτή τη φάση.

Για το Μεξικό, οι οπαδοί άσκησαν έντονη κριτική στον Ντιέγκο Κόκα. Μόνο που ήταν υπεύθυνος της εθνικής ομάδας για πέντε αγώνες, έχει κερδίσει μόνο δύο από αυτούς. Ο χρόνος δεν περιμένει κανέναν στο μεξικανικό ποδόσφαιρο και χωρίς τον τίτλο του Gold Cup, η θέση του Κόκα στον πάγκο του Μεξικού θεωρείται αμφίβολη.

 Βασικός με το Μεξικό αγωνίστηκε ο νταμπλούχος με την ΑΕΚ Ορμπελίν Πινέδα, που αντικαταστάθηκε στο 83’ από τον Σεμπαστιάν Κόρδοβα.