Η ΑΕΚ συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές για την διεξαγωγή του τελικού του Conference League

Opap Arena

i

Opap Arena/©intime

Η ΑΕΚ συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές για την διεξαγωγή του τελικού του Conference League

Κώστας Τσίλης 23:59 - 10.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:05 - 29.05.2024

Μπορεί να έχει δημιουργηθεί μια ιδιαίτερη και περίπλοκη συνθήκη με την παρουσία του Ολυμπιακού στον τελικό στη Νέα Φιλαδέλφεια, όμως η στάση της ΑΕΚ είναι συγκεκριμένη

Η πολύ ιδιαίτερη συνθήκη που διαμόρφωσε η παρουσία του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, ήταν αναμενόμενο να ανοίξει μια σειρά από συζητήσεις. Κυρίως διότι είναι μια συνθήκη που δεδομένα προκαλεί και προβληματισμό αλλά και ανησυχία ως προς το πλαίσιο της ασφάλειας, για λόγους ευνόητους.

Προφανώς στην ΑΕΚ τους αφουγκράζονται αυτούς τους προβληματισμούς καθότι προέρχονται από τους οπαδούς της, αλλά και την πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας. Όμως για περισσότερους από έναν λόγους, αυτό δεν αλλάζει την στάση απέναντι στην διοργάνωση. Ούτε και για πρακτικούς λόγους δεν θα μπορούσε να υπάρξει κάτι τέτοιο.

Προβληματισμός και ανησυχία για το πλαίσιο ασφαλείας του τελικού του Conference League στη Νέα Φιλαδέλφεια
CONFERENCE LEAGUE

13:47 - 10.05.2024

Προβληματισμός και ανησυχία για το πλαίσιο ασφαλείας του τελικού του Conference League στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η παρουσία χιλιάδων οπαδών του Ολυμπιακού στη Νέα Φιλαδέλφεια για τον ευρωπαϊκό τελικό και τα μέχρι τώρα πεπραγμένα στα μέτρα τάξης και ασφάλειας, έχουν προκαλέσει και προβληματισμό και ανησυχία

Εξάλλου δεν υπήρξε ούτε και πριν τον ημιτελικό ή την προημιτελικό καμία προσπάθεια από την επίσημη ΑΕΚ προς την κατεύθυνση της αλλαγή της έδρας, υπό την προοπτική να είναι παρών ο Ολυμπιακός στον τελικό. Ούτε έχει υπάρξει και τώρα. Η ΑΕΚ όπως συνέβαινε και όλο το προηγούμενο διάστημα, έτσι και τώρα, συνεργάζεται με τους εμπλεκόμενους φορείς και τις αρμόδιες αρχές, για οτιδήποτε απαιτείται για την σωστή οργάνωση του τελικού.

Αυτό είναι κάτι που δεν έχει να κάνει με το ποιο είναι το ζευγάρι του παιχνιδιού. Αλλά έχει πάντα και ως γνώμονα, την μεγαλύτερη δυνατή προστασία του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας. Κάτι που ενδεχομένως έχει πλέον ακόμα μεγαλύτερη σημασία, λόγω της ιδιαίτερης συνθήκης που έχει διαμορφωθεί. Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ φυσικά και από την στιγμή που θα παραδώσει το γήπεδο στην ΟΥΕΦΑ, δεν έχει εμπλοκή ούτε με το οργανωτικό, ούτε με το επιχειρησιακό κομμάτι του τελικού.