Το μυστικό του Βίντα

Ντομαγκόι Βίντα

i

Ντομαγκόι Βίντα/intime

Το μυστικό του Βίντα

Κώστας Τσίλης 19:33 - 09.05.2024 / Ανανεώθηκε: 13:13 - 20.05.2024

Μια από τις καλύτερες και δεδομένα τις πιο παραγωγικές σεζόν στην καριέρα του κάνει ο Βίντα στην δεύτερη σεζόν του με την φανέλα της ΑΕΚ αλλά αυτό έχει ποδοσφαιρική εξήγηση

Μπορεί ο Ντομαγκόι Βίντα να έκλεισε πριν από μερικές μέρες τα 35 του χρόνια. Μπορεί να μην είναι σέντερ φορ, αλλά ούτε καν μεσοεπιθετικός. Όμως έχει ήδη φτάσει τα οκτώ γκολ. Έχει σκοράρει σε ντέρμπι, όπως έχει σκοράρει και στην Ευρώπη. Και σχεδόν όλα τα γκολ του, είναι χρυσάφι. Ενώ γενικώς κάνει μια από τις καλύτερες σεζόν στην καριέρα του. Αλλά όλο αυτό, φυσικά και έχει ποδοσφαιρική εξήγηση.

Προφανώς και έχει να κάνει με την τεράστια κλάση του Βίντα. Όπως και με το γεγονός πως με την ΑΕΚ έχει «χημεία», έχει «κουμπώσει», εξ ου και ανανέωσε το συμβόλαιο του. Παρόλα αυτά υπάρχει και κάτι άλλο, που έχει να κάνει και με την δουλειά, αλλά κυρίως τη νοοτροπία που έχει ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός στην προπόνηση.

Σε κάθε άσκηση, σε κάθε δίτερμα, ο τρόπος που ο Βίντα λειτουργεί και αντιδρά και συμπεριφέρεται, είναι σαν να βρίσκεται μέσα σε κανονικό παιχνίδι και μάλιστα ντέρμπι. Ήταν πολύ χαρακτηριστικό αυτής της φιλοσοφίας του Κροάτη κεντρικού αμυντικού, η εικόνα που είχε στις ασκήσεις στη σημερινή προπόνηση. Ο Βίντα έπεφτε… καμικάζι πάνω σ’ όλες τις μπάλες. Μάλιστα πάνω σ’ ένα τελείωμα που πήγε να κάνει ο Άμραμπατ, πρόλαβε και έβαλε την κόντρα. Και το πανηγύρισε, σαν να έκρινε… ντέρμπι. Το σουτ ήταν τόσο δυνατό, που άφησε σημάδι πάνω στο πόδι του Βίντα, το οποίο ο Κροάτης έδειχνε συνεχώς μετά στον Άμραμπατ και του… γκρίνιαζε.

Γενικώς σ’ όλη την άσκηση, που ήταν είδος «διπλού» αλλά με τέσσερα τέρματα, ο Βίντα λειτουργούσαν σαν να ήταν κανονικός αγώνας. Έκανε σπριντ και τάκλιν για να προλάβει ένα… κόρνερ. Πανηγύριζε κάθε καλή δική του προσπάθεια και αποθέωνε τους συμπαίκτες του στην ίδια ομάδα, σε κάθε καλή δική τους. Και αυτή η εικόνα δεν αφορούσε μόνο τη σημερινή προπόνηση. Έτσι λειτουργεί ο Βίντα κάθε μέρα στην δουλειά στα Σπάτα. Ενώ είναι και από τους παίκτες, που επί καθημερινής βάσης φεύγει τελευταίος από το προπονητικό κέντρο.