Το τεράστιο κίνητρο του Στάνκοβιτς, βάζει δίλημμα στον Αλμέιδα

Στάνκοβιτς

i

Αθανασιάδης και Στάνκοβιτς/©intime

Το τεράστιο κίνητρο του Στάνκοβιτς, βάζει δίλημμα στον Αλμέιδα

Κώστας Τσίλης 18:40 - 07.05.2024 / Ανανεώθηκε: 18:55 - 19.05.2024

Για τον Στάνκοβιτς είναι ρεαλιστική πλέον η προοπτική να πάει με την εθνική Αυστρίας στο Euro και αυτό ίσως παίξει τον ρόλο του στην απόφαση που θα πάρει ο Αλμέιδα για την θέση του βασικού στο κρίσιμο ματς της ΑΕΚ στο Φάληρο

Η πραγματικότητα της ΑΕΚ είναι πως μπήκε στην "μάχη" για την κατάκτηση του πρωταθλήματος χωρίς τον βασικό της τερματοφύλακα. Ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς τραυματίστηκε πριν από την έναρξη των Play Offs. Και μπήκε ξανά σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων, λίγες μέρες πριν από το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο φάκελος «δεξί μπακ» στην ΑΕΚ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:33 - 06.05.2024

Ο φάκελος «δεξί μπακ» στην ΑΕΚ

Το Sportal εξηγεί τι ισχύει στην ΑΕΚ με τον σχεδιασμό για τη νέα σεζόν στην θέση του δεξιού μπακ και γιατί είχε ατονήσει εδώ και πολύ καιρό το ενδιαφέρον για τον Μπάλντοκ

Παρόλο που ο Στάνκοβιτς είναι πλέον ξανά ετοιμοπόλεμος, δεν είναι μια απλή και εύκολη απόφαση για τον Ματίας Αλμέιδα, να αλλάξει τερματοφύλακα για τα δυο τελευταία κρίσιμα ματς με Ολυμπιακό και Λαμία. Ο Γιώργος Αθανασιάδης έχει τραβήξει όλο το... κουπί σ' αυτό το μίνι πρωτάθλημα. Ήταν και αυτός που κράτησε την ΑΕΚ όρθια στη νίκη επί του Ολυμπιακού, αλλά χρεώνεται και δυο σημαντικά λάθη στα γκολ της ανατροπής που δέχθηκε στην Τούμπα.

Σε κάθε περίπτωση, ο Αθανασιάδης είναι αυτός που έχει αγωνιστικό ρυθμό. Όμως ο Στάνκοβιτς είναι αυτός που όχι μόνο ήταν ο βασικός όλη τη σεζόν, αλλά πλέον έχει και ένα τεράστιο επιπλέον κίνητρο, στα δυο ματς που απομένουν. Και αυτό έχει να κάνει με την πιθανή παρουσία του στην αποστολή της εθνικής Αυστρίας για το Euro της Γερμανίας.

Ο Σλάγκερ, που αποτελούσε συνήθως την βασική επιλογή του ομοσπονδιακού τεχνικού της Αυστρίας, τραυματίστηκε σοβαρά και όλα δείχνουν πως θα χάσει την διοργάνωση. Ως εκ τούτου ανοίγει ο δρόμος για μια θέση τερματοφύλακα στην αποστολή, με τον Τύπο στην Αυστρία, να παρουσιάζει τον Στάνκοβιτς ως μια πολύ δυνατή υποψηφιότητα. Άλλωστε και τον περασμένο Μάρτιο, ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, ήταν στην προεπιλογή της Αυστρίας για τα παιχνίδια που έδωσε τότε.

Προφανώς ο Στάνκοβιτς θα ήθελε πολύ να δώσει το παρών στο Euro. Και δεδομένα θα ήθελε να πείσει τον ομοσπονδιακό προπονητή πως αξίζει αυτή την θέση. Με τα δυο ματς που απομένουν, με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και με την Λαμία στη Νέα Φιλαδέλφεια, να είναι τα μοναδικά που μπορεί να έχει την ευκαιρία να το κάνει. Κάτι που φυσικά δίνει στον Στάνκοβιτς ένα τεράστιο επιπλέον κίνητρο.

Δεν είναι μια εύκολη απόφαση για τον Αλμέιδα, η επιλογή του τερματοφύλακα για το κρίσιμο ντέρμπι στο Φάληρο. Όμως είναι δεδομένο πως το διπλό τεράστιο κίνητρο που έχει ο Στάνκοβιτς, δηλαδή να βοηθήσει την ΑΕΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και να κερδίσει μια θέση στην αποστολή της Αυστρίας για το Euro, βάζουν τον Αργεντινό τεχνικό σε μεγάλη σκέψη.