Η ανατριχιαστική ομιλία του Τσάμπι Αλόνσο για το μεταναστευτικό: «Πρέπει να υπερασπιστούμε τις ανθρώπινες αξίες μας» (vid)

Η ανατριχιαστική ομιλία του Τσάμπι Αλόνσο για το μεταναστευτικό: «Πρέπει να υπερασπιστούμε τις ανθρώπινες αξίες μας» (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:51 - 23.01.2024 / Ανανεώθηκε: 20:53 - 23.01.2024

Ο Τσάμπι Αλόνσο μίλησε για το μεταναστευτικό στη Γερμανία, τονίζοντας πως ότι «πρέπει να υπερασπιστούμε τις ανθρώπινες αξίες μας».

Ο Τσάμπι Αλόνσο μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για την προσωπική του θέση σχετικά με τη διαμάχη του σχεδίου «μετανάστευσης» που προτείνεται από την ακροδεξιά στη Γερμανία και τις μεταναστευτικές πολιτικές στην Ευρώπη. 

Μια δημοσιογραφική έρευνα αποκάλυψε το σχέδιο «μετανάστευσης» του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) που θα μπορούσε να επηρεάσει 20,2 εκατομμύρια Γερμανούς και θα συνίστατο στη δημιουργία ενός σχεδίου απέλασης για αιτούντες ασύλου, αλλοδαπούς με δικαίωμα παραμονής στη χώρα και μη αφομοιωμένους πολίτες. 

Ο προπονητής της Τολόσα υπερασπίστηκε ότι «πρέπει να έχουμε ξεκάθαρη θέση για τις αξίες μας και τη δημοκρατία μας και να πάρουμε ξεκάθαρη θέση σε αυτά τα θέματα». Ο Τσάμπι Αλόνσο ήταν πολύ ξεκάθαρος στην προσέγγισή του: «Δεν πρόκειται μόνο για την Μπάγερ Λεβερκούζεν, αλλά ολόκληρη η κοινωνία είναι πολύ ανοιχτή. Γι' αυτό πρέπει να υπερασπιστούμε τις αξίες μας. Δεν μπορούμε να δεχτούμε τέτοια συνθήματα».

«Πρέπει να πιστεύουμε ότι ζούμε σε μια πολύ ανοιχτή κοινωνία, ότι όλοι έχουν το δικαίωμα να έρθουν εδώ και να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν», υποστήριξε ο πρώην παίκτης της Εϊμπάρ, της Ρεάλ Σοσιεδάδ, της Λίβερπουλ, της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπάγερν Μονάχου.

Στη συνέχεια ο Αλόνσο μίλησε για την άφιξή του στη Γερμανία ως μετανάστης: «Όλοι έχουν το δικαίωμα να έρθουν εδώ και να φέρουν ό,τι καλύτερο μπορούν και να αγκαλιάσουν αυτήν την κουλτούρα ανεξάρτητα από το πού έρχονται». 

Αλλά αυτό δεν ισχύει μόνο για μένα, αλλά για πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αυτό συμβαίνει στη Γερμανία, αυτό συμβαίνει στην Ισπανία, αυτό συμβαίνει στην Ιταλία. Πρέπει να υπερασπιστούμε όλες αυτές τις αξίες που υπερασπιζόμαστε εδώ στη Γερμανία, αλλά και στην Ευρώπη. Με όλες μας τις δυνάμεις» εξήγησε.

Τέλος, ο Αλόνσο υπερασπίστηκε τον ρόλο του αθλητισμού στην πολιτική του τοποθέτηση: «Είμαι σίγουρος ότι το ποδόσφαιρο θα ξεχωρίσει. Πρέπει να είμαστε σταθεροί και να μην αποδεχόμαστε αυτές τις μισαλλόδοξες απαιτήσεις».