Η Φλουμινένσε του Μαρσέλο στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων
i

©Photo by Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images

Η Φλουμινένσε του Μαρσέλο στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων

Άγγελος Φραγκισκάτος 22:28 - 18.12.2023 / Ανανεώθηκε: 22:49 - 18.12.2023

Η κάτοχος του Copa Libertadores, Φλουμινένσε επικράτησε κόντρα στην Αλ Χιλάλ με 2-0 και έκλεισε τη θέση της για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων

Με ένα εύστοχο πέναλτι του Τζον Αρίας κι ένα αριστερό σουτ του Κένεντι, η Φλουμινένσε επικράτησε με 2-0 της Αλ Αχλί και προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, που διεξάγεται στη Σαουδική Αραβία. 

Οι Αιγύπτιοι στα προημιτελικά έκαναν την έκπληξη και άφησαν εκτός την Αλ Χιλάλ των Καρίμ Μπενζεμά, Ενγκολό Καντέ και Φαμπίνιο αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν την υπέρβαση και κόντρα στην κάτοχο του Κόπα Λιμπερταδόρες. 

Εκεί περιμένει μία εκ των Ουράβα ή Μάντσεστερ Σίτι, οι οποίες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους το απόγευμα της Τρίτης (19/12, 20:00) στο King Abdullah Sports City. Θυμίζουμε πως πριν λίγες εβδομάδες η βραζιλιάνικη ομάδα κατέκτησε για πρώτη φορά το Κόπα Λιμπερταδόρες,

Η Φλουμινένσε πήρε το προβάδισμα στο 71ο λεπτό με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τζον Αρίας, ενώ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, ο Μαρτινέλι πέρασε την μπάλα στον Τζόνι Κένεντι, ο οποίος με όμορφο πλασέ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για την «Φλου».

Τα αποτελέσματα του δευτέρου γύρου: 

Λεόν - Ουράβα 0-1 

Αλ Αχλί - Αλ Ιτιχάντ 3-1 

Το πρόγραμμα των ημιτελικών

Φλουμινένσε - Αλ Αχλί 2-0 (19/12) 

Ουράβα - Μάντσεστερ Σίτι - King Abdullah Sports City 

Αγώνας τρίτης θέσης 

(22/12, 17:30 τοπική ώρα) - Prince Abdulahh Al-Faisal 

Τελικός 

(23/12, 21:00 τοπική ώρα) - King Abdullah Sports City