Αυτές είναι οι 13 ομάδες που έχουν εξασφαλίσει μέχρι στιγμής παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
i

©glomex

Αυτές είναι οι 13 ομάδες που έχουν εξασφαλίσει μέχρι στιγμής παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων

Κώστας Τσιακλής 20:33 - 06.11.2023 / Ανανεώθηκε: 20:36 - 06.11.2023

Γνωστές έγιναν οι 13 από τις 32 ομάδες που εξασφάλισαν παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων - το οποίο θα διεξαχθεί το 2025 - με τις τρεις να ανήκουν στην UEFA.

Νικήτρια στην αναμέτρηση εναντίον της Μπόκα Τζούνιορς ήταν η Φλουμινένσε, η οποία και κατάκτησε το πολυπόθητο τρόπαιο του Copa Libertadores. Όμως, η κορυφή της Λατινικής Αμερικής δεν ήταν το μόνο που αποκόμισε η ομάδα του Μαρσέλο, το βράδυ του Σαββάτου, αφού αυτή η κατάκτηση έφερε ένα ακόμη δώρο. Πιο αναλυτικά, η ομάδα της Βραζιλίας έγινε μία από τις 32 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το 2025. 

Στη συγκεκριμένη διοργάνωση θα προκριθούν 12 ομάδες από την Ευρώπη (UEFA) τέσσερις από Ασία (AFC), Αφρική (CAF) και τη Βόρεια και Κεντρική Αμερική (CONCACAF), έξι από τη Λατινική Αμερική (CONMEBOL) και μια από την Ωκεανία (OFC).

Οι υπόλοιπες δώδεκα που έκλεισαν θέση

Πάμε να δούμε ποιες είναι οι άλλες 12 ομάδες που έχουν προκριθεί μέχρι στιγμή. Οι τρεις είναι οι ομάδες που κατέκτησαν το Champions League από το 2021 και έπειτα. Ο λόγος για την Τσέλσι, τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μάντσεστερ Σίτι. Άλλες δύο είναι αυτές που πήραν το Copa Libertatores πριν από τη Φλουμινένσε δηλαδή η Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα (πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ) και η Φλαμένγκο.

Θέση έχουν κλείσει και οι νικήτριες των κορυφαίων διοργανώσεων στις υπόλοιπες ηπείρους. Από την Ασία προκρίθηκαν οι Αλ Χιλάλ και Ουράβα Ρεντς που ήταν νικήτριες του Champions League τα δύο προηγούμενα έτη. Από την Αφρική θα παρευρεθούν σίγουρα οι Αλ Αχλί και Γουιντάντ Καζαμπλάνκα που ήταν επίσης οι νικήτριες της κορυφαίας διοργάνωσης της ηπείρου.

Τέλος από τη Βόρεια και Κεντρική Αμερική θα δώσουν το παρών τους οι Μοντερέι, Σιάτλ Σόντερς και Λεόν για τον ίδιο ακριβώς λόγο με τις προηγούμενες. 

Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Ο Μαρθελίνο μετά τη Μαρσέιγ μπορεί να βρεθεί ξανά στον δρόμο του «τριφυλλιού» με τη Βιγιαρεάλ!
EUROPA LEAGUE

18:19 - 06.11.2023

Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Ο Μαρθελίνο μετά τη Μαρσέιγ μπορεί να βρεθεί ξανά στον δρόμο του «τριφυλλιού» με τη Βιγιαρεάλ!

Τα ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Βιγιαρεάλ σκέφτεται νέα αλλαγή προπονητή και φαβορί είναι ο Μαρθελίνο, ο οποίος αποχώρησε τον Σεπτέμβριο από τη Μαρσέιγ!

Κάπου εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν γνωρίζουμε το τι θα γίνει με τα υπόλοιπα εισιτήρια από την Ευρώπη. Δεδομένα τα δύο από τα εννέα θα πάνε στις ομάδες που θα κατακτήσουν το Champions League το 2023 και το 2024. Πάντως είναι πιθανόν οι υπόλοιπες επτά ομάδες να προκριθούν με βάση την απόδοση τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση την τετραετία 2021-2024.