Η σταθερή «ιεροτελεστία» στην προπόνηση της ΑΕΚ, που δείχνει τα πάντα για το κλίμα

Η σταθερή «ιεροτελεστία» στην προπόνηση της ΑΕΚ, που δείχνει τα πάντα για το κλίμα

Κώστας Τσίλης 20:30 - 27.03.2024

Ένα από τα μεγάλα όπλα της ΑΕΚ, είναι το κλίμα που έχει φτιάξει ο Αλμέιδα μέσα στα αποδυτήρια και μια «ιεροτελεστία» που τηρείται σταθερά σε κάθε προπόνηση, φανερώνει και πως ακριβώς κτίζεται αυτό το κλίμα

Είναι αλήθεια πως στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει απολύτως τίποτα που να είναι ανεξήγητο. Όλα έχουν την εξήγηση τους. Όπως φυσικά και το γεγονός, πως ένα από τα μεγαλύτερα πλεονέκτημα της ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα αλλά και βασικό συστατικό της συνταγής της επιτυχίας, είναι το κλίμα μέσα στην ομάδα. Το δέσιμο ανάμεσα τόσο στους παίκτες μεταξύ τους, όσο και ανάμεσα στους παίκτες και το τεχνικό τιμ.

Είναι πολύ προφανές το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει αυτό το κλίμα, στην εικόνα της ΑΕΚ. Όπως όμως είναι και προφανές, το πως έχει κτιστεί. Υπάρχει μάλιστα μια «ιεροτελεστία» που σταθερά γίνεται σε κάθε προπόνηση, που πιθανότατα τα λέει όλα, για το πως έχουν "δεθεί" οι σχέσεις ανάμεσα στον Αλμέιδα και τους ποδοσφαιριστές του.

Στο καθημερινό πρόγραμμα της προπόνησης, το πρώτο κομμάτι της δουλειάς των παικτών, το αναλαμβάνει πάντα ο γυμναστής της ΑΕΚ, Γκίντο Μπονίνι. Όταν αυτό το κομμάτι ολοκληρωθεί, περιμένει τους ποδοσφαιριστές του ο Αλμέιδα, για να συνεχίσουν το υπόλοιπο πρόγραμμα της προπόνησης. Κάθε μέρα, σε κάθε προπόνηση, ο Αργεντινός τεχνικός δίνει το χέρι του σε κάθε έναν παίκτη ξεχωριστά, πριν ξεκινήσει η δουλειά με τις ασκήσεις. Αυτή είναι μια διαδικασία που γίνεται επί καθημερινής βάσης.

Προφανώς και δεν φτιάχτηκε το κλίμα μέσα στην ομάδα, μόνο απ' αυτή την διαδικασία. Όμως πρόκειται για κάτι που μοιάζει με «ιεροτελεστία» και φανερώνει πόσο πολύ φροντίζει ο Αλμέιδα για να ρίχνει καθημερινά νερό στο μύλο του δεσίματος με τους ποδοσφαιριστές του. Και είναι κάτι που και οι παίκτες όχι απλώς το έχουν βάλει στην ρουτίνα τους, αλλά δείχνουν να απολαμβάνουν κιόλας. Να είναι πλέον σημαντικό γι αυτούς.