Ο Σιμόνε Ιντζάκι, ο «αρχιτέκτονας» μιας Ίντερ που προσθέτει το δεύτερο αστέρι της (vids)

Ίντερ

i

©Photo by Image Photo Agency/Getty Images/Ideal Images

Ο Σιμόνε Ιντζάκι, ο «αρχιτέκτονας» μιας Ίντερ που προσθέτει το δεύτερο αστέρι της (vids)

Κώστας Τόπας 08:56 - 23.04.2024

Η Ίντερ θα προσθέσει το δεύτερο αστέρι στη φανέλα της, ένα ορόσημο που επιτυγχάνεται κάθε δέκα Scudetto, με τον Σιμόνε Ιντζάκι να έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε αυτό το σπουδαίο επίτευγμα των «νερατζούρι».

Όταν βλέπεις το έργο και αναγνωρίζεις τον συγγραφέα, είναι σημάδι ότι έχει γίνει καλή δουλειά. Το ίδιο συμβαίνει και με τους προπονητές όσον αφορά το ποδόσφαιρο. Αν δείτε μια ομάδα να παίζει και δείτε την ιδέα του προπονητή να αντικατοπτρίζεται στους παίκτες, είναι καλό σημάδι.

Ο Σιμόνε Ιντζάγκι πέτυχε τον πιο σημαντικό τίτλο της καριέρας του ως προπονητής, στον οποίο είχε ήδη κατακτήσει Σούπερ Καπ και Κύπελλα Ιταλίας, αλλά του έλειπε ένα μεγάλο τρόπαιο. Από την άφιξή του στην Ιντερ το 2021, έχει δώσει στον σύλλογο το πιο σημαντικό και ταυτόχρονα πιο δύσκολο πράγμα: Tη σταθερότητα. Το έκανε τότε με τη Λάτσιο και τώρα το έχει επαναλάβει με την Ιντερ

Η Ιντερ είναι πρωταθλήτρια Ιταλίας και παράλληλα μια ομάδα που κανείς δεν θέλει να αντιμετωπίσει και αυτό είναι ανεκτίμητο. Και όσο κι αν είχε σημαντικές αποτυχίες στην πορεία, όπως η ήττα στη φάση των «16» του Champions League αυτής της σεζόν από την Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε, κανείς δεν αμφέβαλε για το έργο του Ιντζάκι.

Πέρα από τους τίτλους που κατακτήθηκαν, το πραγματικό βήμα προς τα εμπρός έγινε την περασμένη σεζόν, στην οποία έφτασαν στον τελικό του Champions League και έβαλαν στα σκοινιά τη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα. Λένε ότι κανείς δεν θυμάται τον δεύτερο, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η Ιντερ εμπνέεται από αυτό το ορόσημο για να υπενθυμίσει στον εαυτό της πόσο ανταγωνιστική, δυναμική και περίπλοκη είναι για τους αντιπάλους της.

Το 3-5-2 είναι αμετακίνητο στα πλάνα των «νερατζούρι» με σφικτή άμυνα που δύσκολα δέχεται ευκαιρίες. Με δύο εξτρέμ που είναι υπεύθυνοι για το πλάτος και το βάθος. Στον άξονα τρεις χαφ, που έχουν και μεγάλη τακτική αυστηρότητα. Πιο μπροστά στο σύστημα υπάρχουν δύο παίκτες, ικανοί να δημιουργήσουν χώρο, αλλά και να πατήσουν περιοχή για να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Εν ολίγοις, μια ομάδα που παίζει με μνήμη και που σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει δημιουργήσει μια πρακτικά ασταμάτητη μηχανή.

Επιπλέον, η σχέση του Σιμόνε Ιντζάκι με το προσωπικό είναι ασυναγώνιστη. Έχει βελτιώσει την απόδοση του καθενός από τους παίκτες του, που αποδέχονται τέλεια τον ρόλο τους. Ακόμα πιο ιδιαίτερος είναι ο δεσμός του με τον Λαουτάρο, τον σταρ, ο οποίος μιλάει θαύματα για τον προπονητή του: «Ο Ιντζάγκι είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, σε κάνει πάντα να δουλεύεις με χαμόγελο, είναι σημαντικό να έχεις έναν τέτοιο προπονητή. Έκανε 3 απίστευτα χρόνια, κατακτώντας τρόπαια, έφτασε σε έναν τελικό Champions League και έχοντας όλους κίνητρο για να κερδίσουμε τους τίτλους που δεν έχουμε καταφέρει ακόμα».