Η Ίντερ στον θρόνο της: Έκανε φιέστα με… καλεσμένη τη Μίλαν και κατέκτησε το πρωτάθλημα!
i

Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images

Η Ίντερ στον θρόνο της: Έκανε φιέστα με… καλεσμένη τη Μίλαν και κατέκτησε το πρωτάθλημα!

Sportal newsroom 23:43 - 22.04.2024 / Ανανεώθηκε: 00:06 - 23.04.2024

Στην κατάκτηση του 20ου πρωταθλήματος της ιστορίας της έφτασε η Ίντερ, που πήρε το Derby della Madonnina, επικρατώντας με 2-1 της Μίλαν στο «Σαν Σίρο» και πλέον είναι και μαθηματικά βέβαιο πως δεν μπορεί να πέσει από την κορυφή.

Το ότι ο φετινός τίτλος ήταν δικό της η Ίντερ το ήξερε εδώ και πολύ καιρό, καθώς παίζει χωρίς αντίπαλο στην Ιταλία, με Μίλαν και Γιουβέντους να έχουν μείνει πολύ πίσω. Πως θα μπορούσε να γίνει πιο ιδανική όμως η κατάκτηση του 20ου πρωταθλήματος της ιστορίας της; «Σφραγίζοντας» το και μαθηματικά κόντρα στη μισητή αντίπαλο της. Και το έκανε το βράδυ της Δευτέρας (22/04), παίρνοντας τη νίκη επί της Μίλαν με 2-1 στο «Σαν Σίρο».

Με τα γκολ των Ατσέρμπι (18') και Τουράμ (49') οι «νερατζούρι» αναδείχθηκαν νικητές και πλέον είναι οριστικά πρωταθλητές Ιταλίας για τη σεζόν 2023-24. Και το ακόμα καλύτερο για αυτούς; Προσπέρασαν τη Μίλαν σε τίτλους, καθώς μέχρι πρότινος είχαν αμφότερες οι ομάδες από 19 πρωταθλήματα και τώρα η Ίντερ έφτασε τα 20!

Στα τους ματς, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά και στο 18ο λεπτό βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Ντι Μάρκο με μία εκτέλεση κόρνερ βρήκε τον Παβάρ, εκείνος με μία κεφαλιά προς τα πίσω έστειλε την μπάλα στον Ατσέρμπι, που επίσης με κεφαλιά νίκησε τον Μενιάν για το 0-1 του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη της επανάληψης η ομάδα του Ιντζάγκι πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Τουράμ μετά από μία εξαιρετική ενέργεια έκανε ένα υπέροχο σουτ και έγραψε το 0-2. Οι «ροσονέρι» το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 1-2 στο 80' με κεφαλιά του Τομόρι. Το φινάλε της αναμέτρησης ήταν άκρως επεισοδιακό με τρεις κόκκινες κάρτες στις καθυστερήσεις. Δύο για τη Μίλαν (Ερναντές), (Καλάμπρια) και μία για την Ίντερ (Ντούμφρις).