Η απίθανη Μπολόνια έκανε παρέλαση στο «Ολίμπικο» κι έκλεισε θέση στο Champions League

Η απίθανη Μπολόνια έκανε παρέλαση στο «Ολίμπικο» κι έκλεισε θέση στο Champions League

Sportal newsroom 21:48 - 22.04.2024 / Ανανεώθηκε: 22:17 - 22.04.2024

Η τρομερή Μπολόνια νίκησε στο «Ολίμπικο» 3-1 τη Ρόμα και τη νέα σεζόν θα παίζει στο Champions League.

Ήταν δεδομένο, αλλά πλέον μπήκε η... σφραγίδα.

Η τρομερή φέτος Μπολόνια ουσιαστικά έκανε το μεγαλύτερο βήμα για τη συμμετοχή της στους ομίλους του Champions League της προσεχούς περιόδου για πρώτη φορά στην ιστορία της. Θα πρέπει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι η Ιταλία λογικά θα βγάλει και πέμπτη ομάδα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Πέντε αγωνιστικές πριν από το φινάλε της σεζόν στη Serie A, οι «ροσομπλού» πέτυχαν τεράστιο διπλό επί της Ρόμα στο «Ολίμπικο», ξέφυγαν με 7 βαθμούς από την αποψινή τους αντίπαλο και μόνο εάν… αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα δεν θα δώσουν το «παρών» στο Champions League.

Η Ρόμα, η οποία ήθελε το τρίποντο για να πλησιάσει τη Μπολόνια στο -1, κλώτσησε την ευκαιρία στην έδρα της και πλέον, στις επόμενες πέντε αγωνιστικές θα διεκδικήσει το πέμπτο εισιτήριο του θεσμού με την Αταλάντα, που έχει και ματς λιγότερο.

Η Μπολόνια άνοιξε το σκορ με απίθανο γυριστό σουτ εντός περιοχής του Ελ Αζουζί στο 14’. Ο Αμούν ισοφάρισε στο 56’, όμως, στο 45’ ο Τσίρκζε έκανε το 2-1 για τη Μπολόνια και τη νίκη της σφράγισε στο 65’ ο Σαλεμάκερς.