Ανω κάτω η Νάπολι: Ο Ντε Λαουρέντις να αποσύρει τιμωρητικά την ομάδα από τη Serie A

Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις

i

©Photo by Matteo Ciambelli / DeFodi Images via Getty Images/Ideal Images

Ανω κάτω η Νάπολι: Ο Ντε Λαουρέντις να αποσύρει τιμωρητικά την ομάδα από τη Serie A

Κώστας Τόπας 12:10 - 21.04.2024 / Ανανεώθηκε: 12:15 - 21.04.2024

Ο ισχυρός άνδρας της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος με την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του τη φετινή σεζόν, σε σημείο να θέλει να την αποσύρει τιμωρητικά την ομάδα από το πρωτάθλημα.

Στις 23 Απριλίου 2023, αφού νίκησε τη Γιουβέντους, ο Ζιελίνσκι κατέρρευσε εξουθενωμένος στον αγωνιστικό χώρο του Σταδίου του Τορίνο. Ηταν η εικόνα της νίκης και του πρωταθλήματος της Νάπολι. Το Σάββατο (20/04), ένα χρόνο μετά, ήταν ο Λομπότκα που κατέρρευσε στο γήπεδο της Έμπολι στο 90ο λεπτό, βυθισμένος στις αποδοκιμασίες των οπαδών των «παρτενοπέι» μετά το γεγονός ότι η ομάδα τους επικράτησε 1-0.

Αυτή ήταν η δέκατη ήττα για τους πρωταθλητές Ιταλίας και μια άλλη εμφάνιση που θέλουν να ξεχάσουν γρήγορα οι παίκτες και πόσω μάλλον ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις. Ο ισχυρός άνδρας των «παρτενοπέι» φαίνεται πως είναι αποφασισμένος να πάρει αυστηρά μέτρα, προκειμένου να σώσει ό,τι σώζεται από το «μαρτύριο» που περνάει η ομάδα του τη φετινή σεζόν.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «Corriere Dello Sport», ο Ντε Λαουρέντις γνωστοποίησε στους παίκτες την πρόθεσή του να ζητήσει οριστική απόσυρση μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Η ιδέα μιας πολύ σκληρής τιμωρίας, φυσικά, στο τέλος μιας από τις πιο θλιβερές μέρες των τελευταίων ετών. Και ίσως από την εποχή του.

Η στάση της ομάδας συνεχίζει να είναι μη πειστική και έτσι η διαμαρτυρία των οργανωμένων φιλάθλων, που προέκυψε πριν από τον εκτός έδρας αγώνα της Μόντσα και συνεχίστηκε ασταμάτητα το βράδυ του Σαββάτου (20/04), κατέληξε τελικά σε αντιπαράθεση με την ομάδα.

Οπως αναφέρει μάλιστα το ιταλικό Μέσο, ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις θα κοινοποιήσει σήμερα (21/04) αν θα πάρει τελικά την απόφαση να αποσύρει τιμωρητικά την ομάδα του από το πρωτάθλημα.

Η «κατάρα» του πρωταθλητή

Οι πρωταθλητές Ιταλίας μνημονεύονται στην ιστορία ότι πέτυχαν θεαματικές αποτυχίες την επόμενη σεζόν. Όπως η Γιουβέντους το 1998/99 που τερμάτισε έβδομη, ή χειρότερα η Μίλαν 1995/96 που στην πραγματικότητα τερμάτισε στην ενδέκατη θέση. Άλλες ομάδες του πρωταθλήματος είχαν μια τόσο καταστροφική διαδρομή στην ιστορία. Όπως η Μίλαν το 1957/58 που κατέλαβε την ένατη θέση, παρότι έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Ευρώπης και έχασε από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Και επίσης η Βερόνα το 1985/86, που βρέθηκε στη ζώνη του υποβιβασμού για λίγο και που τερμάτισε στη δέκατη θέση. Άλλα παραδείγματα είναι η Ρόμα το 1942/43 (11η) και η Γιούβε το 1961/62 (13η). Δεδομένης της προόδου της Νάπολι, είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς μια ανάκαμψη και οι Ατζούρι πιθανότατα θα μείνουν στην ιστορία στο τέλος του πρωταθλήματος όπως και αυτές οι άλλες ομάδες. Ο κίνδυνος επιδείνωσης, ωστόσο, είναι προ των πυλών