Οι αφανείς ήρωες του Ιντζάκι που οδήγησαν την Ίντερ στο 20ο Scudetto (vids)

Ιντερ

i

©Photo by Mattia Ozbot - Inter/Inter via Getty Images/Ideal Images

Οι αφανείς ήρωες του Ιντζάκι που οδήγησαν την Ίντερ στο 20ο Scudetto (vids)

Κώστας Τόπας 09:12 - 23.04.2024

Πολλά έχουν γραφτεί για τα αστέρια της φετινής Ίντερ που οδήγησαν την ομάδα στην κατάκτηση της Serie A, ωστόσο υπήρχαν και αφανείς ήρωες που αποτέλεσαν χρήσιμα «κλειδιά» στον δρόμο προς την επιτυχία για το Scudetto.

Ο Σιμόνε Ιντζάγκι έχει μεταμορφώσει τους «νερατζούρι» τα τελευταία τρία χρόνια, ξεκινώντας έναν νικηφόρο κύκλο που έχει δει πολλά σκαμπανεβάσματα, συμπεριλαμβανομένων πολλαπλών νικών στο Coppa Italia και μιας βάναυσας ήττας στον τελικό του Champions League από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Τη σεζόν 2023-24, η Ιντερ του Ιντζάγκι βρήκε τον ρυθμό της, χρησιμοποιώντας την ήττα της στην Κωνσταντινούπολη για να τη φτάσει στη δόξα στη Serie A. Δεν χρειάστηκε πολύς καιρός για να πάρει το προβάδισμα στην κούρσα του τίτλου και η δυναμική της κράτησε σε όλη τη διάρκεια, επιτρέποντάς τους να εξασφαλίσουν το δεύτερο αστέρι του Scudetto.

Ο Σιμόνε Ιντζάκι, ο «αρχιτέκτονας» μιας Ίντερ που προσθέτει το δεύτερο αστέρι της (vids)
SERIE A

08:56 - 23.04.2024

Ο Σιμόνε Ιντζάκι, ο «αρχιτέκτονας» μιας Ίντερ που προσθέτει το δεύτερο αστέρι της (vids)

Η Ίντερ θα προσθέσει το δεύτερο αστέρι στη φανέλα της, ένα ορόσημο που επιτυγχάνεται κάθε δέκα Scudetto, με τον Σιμόνε Ιντζάκι να έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε αυτό το σπουδαίο επίτευγμα των «νερατζούρι».

Παίκτες όπως ο Λαουτάρο Μαρτίνες, ο Μάρκους Τουράμ, ο Νικολό Μπαρέλα και ο Χακάν Τσαλχάνογλου έχουν κυριαρχήσει στα πρωτοσέλιδα ως αποτέλεσμα της επιτυχίας της Ιντερ αυτή τη σεζόν. Δεν ήταν όμως μόνο αυτοί οι οποίοι συνέβαλλαν τα μέγιστα ώστε οι «νερατζούρι» να στεφθούν πρωταθλητές Ιταλίας.

Τρία «αθόρυβα» κλειδιά της Ίντερ

Ο 34χρονος Ιταλός μπακ, Ματέο Νταρμιάν σπάνια βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής στην ομάδα της Ιντερ, αλλά η αθόρυβα συνεπής δουλειά του ήταν ζωτικό μέρος της μηχανής αυτής της σεζόν. Έχει δει πάνω από 2800 λεπτά δράσης στους πρώτους 39 αγώνες του, όντας ένας αξιόπιστος ακραίος μπακ που δεν φοβάται τη... βρώμικη δουλειά. Ο Ντάρμιαν είναι ένας τακτικά ευέλικτος παίκτης, ικανός να παίξει τόσο ως σέντερ μπακ όσο και ως ακραίο μπακ, και παρείχε στον Ιντζάγκι και την Ίντερ ηρεμία κατά τη διάρκεια της σεζόν, παίζοντας τον ρόλο του στην επιτυχία τους στο Scudetto.

Ο Γιαν Σόμερ από την πλευρά του, στα πρώτα στάδια της σεζόν, η συνέπεια και οι δυνατές ικανότητες του Ελβετού βετεράνου κάτω από τα γκολπόστ, τον έκαναν γρήγορα να αποκτήσει καλή φήμη, αλλά καθώς περνούσαν οι εβδομάδες άρχισε γρήγορα να χάνει την... αίγλη του, παρά το ότι έλαμπε όντας εκ των πολυτιμότερων της Ιντερ. Ενώ είναι ξεκάθαρο ότι ο Σόμερ είχε μια λαμπερή άμυνα μπροστά του, παρόλα αυτά ανέβηκε στο καθήκον όταν χρειαζόταν, κράτησε 23 φορές ανέπαφη την εστία και δέχθηκε μόλις 21 γκολ στους πρώτους 39 αγώνες της σεζόν.

Τέλος, ο Στέφαν Ντε Βρι, ο οποίος κάποτε ήταν σταθερός στο κέντρο της άμυνας της Ιντερ. Ο Ολλανδός άρχισε να ξεφεύγει λίγο αυτή τη σεζόν, αποτυγχάνοντας να ξεπεράσει το όριο των 2000 λεπτών προτού ο σύλλογος εξασφαλίσει το Scudetto του. Παρόλα αυτά, ο 32χρονος δούλεψε σκληρά για να είναι χρήσιμη φιγούρα για τον Ιντζάγκι.

Ο Στέφαν Ντε Βρι, δεν ήταν η πρώτη επιλογή σέντερ μπακ για τους «νερατζούρι», αλλά συμπλήρωνε όταν χρειαζόταν, αποδεικνύοντας μια σταθερά χρήσιμη επιλογή στον πάγκο, επιτρέποντας στον προπονητή του να περιστρέφει συχνά την πίσω γραμμή για να διατηρεί τη φυσική του κατάσταση. Αν και δεν ήταν εντυπωσιακό, παίκτες όπως ο Ολλανδός αμυντικός είναι σημαντικά στοιχεία για τις ομάδες που κερδίζουν τίτλους.