Ιστορική στιγμή στη Serie A: Για πρώτη φορά σφυρίζει διαιτητική ομάδα γυναικών (vid)

Ιστορική στιγμή στη Serie A: Για πρώτη φορά σφυρίζει διαιτητική ομάδα γυναικών (vid)

Κώστας Τόπας 14:12 - 28.04.2024 / Ανανεώθηκε: 14:08 - 13.05.2024

Ιστορική στιγμή στη Serie A, καθώς για πρώτη φορά ορίστηκαν γυναίκες διαιτητές σε αγώνα ανδρών και συγκεκριμένα σε αυτόν της Ίντερ με την Τορίνο.

Η πρωταθλήτρια Ιντερ αντιμετωπίζει την Τορίνο σε μία ιστορική αναμέτρηση, καθώς είναι ο πρώτος αγώνας της Serie A που διευθύνεται από γυναίκες διαιτητές, με επικεφαλής τη Μαρία Σόλε Φεριέρι Καπούτι.

Για βοηθούς, η Καπούτι έχει τις Φραντσέσκα Ντι Μόντε και Τιτσιάνα Τρασιάτι. Η συγκεκριμένη διαιτητής είχε σφυρίξει το 2022 για πρώτη φορά αγώνα της μεγάλης κατηγορίας, το ματς της Σασουόλο με τη Σαλερνιτάνα.

Το 2022, η Φεριέρι Καπούτι έγινε η πρώτη που σφύριξε σε παιχνίδι της μεγάλης κατηγορίας των ανδρών, καθώς διηύθυνε τον αγώνα ανάμεσα στη Σασουόλο και στη Σαλερνιτάνα.

«Ένιωσα το ίδιο συναίσθημα όπως κάθε διαιτητής στην αρχή της καριέρας του, όπως κάποιος που ονειρευόταν αυτή τη στιγμή για 16 χρόνια», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή της στο RAI Sport. «Σήμερα έγινε πραγματικότητα, ήταν υπέροχο και υπήρχε μια υπέροχη ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Οι δύο ομάδες θαυμαστών με καλωσόρισαν πολύ θερμά, ένιωσα σαν μια γιορτή».

ΙΝΤΕΡ - ΤΟΡΙΝΟ
SERIE A

13:15 - 28.04.2024

LIVE ΙΝΤΕΡ - ΤΟΡΙΝΟ

Παρακολουθήστε live μέσω του Sportal την εξέλιξη της αναμέτρησης μεταξύ Ίντερ και Τορίνο, για την 34η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Serie A.

Είχε επίσης διαιτητεύσει παιχνίδια Serie B και Coppa Italia στο παρελθόν, όπως και άλλες γυναίκες διαιτητές, αλλά αυτή ήταν μια στιγμή ορόσημο στην κορυφαία κατηγορία.