Η ήττα από την Ίντερ έκανε τη Μίλαν να αποφασίσει την απόλυση του Πιόλι

Στέφανο Πιόλι

i

©Intime

Η ήττα από την Ίντερ έκανε τη Μίλαν να αποφασίσει την απόλυση του Πιόλι

Κώστας Τόπας 13:46 - 23.04.2024

Η Μίλαν πρόκειται να απολύσει τον Στέφανο Πιόλι στο τέλος της σεζόν, με τη θητεία του Ιταλού στους «ροσονέρι» να απέχει εβδομάδες από το τέλος της.

Το ότι ο φετινός τίτλος ήταν δικό της η Ίντερ το ήξερε εδώ και πολύ καιρό, καθώς παίζει χωρίς αντίπαλο στην Ιταλία, με Μίλαν και Γιουβέντους να έχουν μείνει πολύ πίσω. Πως θα μπορούσε να γίνει πιο ιδανική όμως η κατάκτηση του 20ου πρωταθλήματος της ιστορίας της; «Σφραγίζοντας» το και μαθηματικά κόντρα στη μισητή αντίπαλο της. Και το έκανε το βράδυ της Δευτέρας (22/04), παίρνοντας τη νίκη επί της Μίλαν με 2-1 στο «Σαν Σίρο».

Με αυτόν τον τρόπο, οι «νερατζούρι» προσπέρασαν τη Μίλαν σε τίτλους, καθώς μέχρι πρότινος είχαν αμφότερες οι ομάδες από 19 πρωταθλήματα και τώρα η Ιντερ έφτασε τα 20! Οπως ήταν λογικό μετά το τέλος της αναμέτρησης με τους «ροσονέρι», επικράτησαν έντονοι πανηγυρισμοί τόσο από παίκτες όσο κι από τους οπαδούς της ομάδας του Σιμόνε Ιντζάκι.

Οπαδοί της Ίντερ πίκαραν τη Μίλαν κουβαλώντας φέρετρο στα χρώματα των «ροσονέρι» (vid)
SERIE A

12:12 - 23.04.2024

Οπαδοί της Ίντερ πίκαραν τη Μίλαν κουβαλώντας φέρετρο στα χρώματα των «ροσονέρι» (vid)

Μετά τη νίκη επί της Μίλαν και την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος, οι οπαδοί των «ροσονέρι» πίκαραν τους αντίστοιχους των «ροσονέρι» μεταφέροντας ένα φέρετρο στην πλατεία Ντουόμο.

Από την άλλη, το κλίμα στις τάξεις της Μίλαν είναι βαρύ, μετά τη νέα ήττα στο πρωτάθλημα και ειδικά από την «μισητή» Ίντερ. Γι' αυτό και σύμφωνα με την «Gazzetta dello Sport» οι ιθύνοντες των «ροσονέρι» επικεντρώνονται στο μέλλον της συνεργασίας τους με τον Στέφανο Πιόλι.

Το εν λόγω δημοσίευμα, αναφέρει ότι τα πράγματα για το μέλλον του Ιταλού τεχνικού είναι στην πόρτα της εξόδου. Αφού πέρασε δύσκολες στιγμές νωρίτερα στη σεζόν, η ήττα από την Ίντερ απλώς διαβεβαίωσε τον σύλλογο ότι ο Πιόλι δεν μπορεί πλέον να πάει μπροστά τη Μίλαν. Μεγάλες αμφιβολίες είχαν προκύψει μετά τον αποκλεισμό του Europa League, αλλά τώρα, όπως όλα δείχνουν επιβεβαιώθηκε ότι ο Πιόλι θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν.

Ονόματα για πιθανούς αντικαταστάτες κυκλοφορούν ήδη. Δύο πιθανά ονόματα είναι ο Πάουλο Φοσένκα και ο Γιούλεν Λοπετέγκι. Οι εναλλακτικές περιλαμβάνουν τον πρώην τεχνικός της Παρί Σεν Ζερμέν, Κριστόφ Γκαλτιέ και το πρώην προπονητής της Ρίβερ Πλέιτ, Μαρσέλο Γκαλάρντο, αλλά και οι δύο έχουν πλούσια συμβόλαια με συλλόγους στη Μέση Ανατολή και αυτό θα κάνει τα πράγματα δύσκολα.