Το γκολ του Ικάρντι που ακυρώθηκε για έναν... ώμο θα έκανε ζημιά στη Γιουνάιτεντ αν έμπαινε στην Premier League (vids)

Μάουρο Ικάρντι

i

PrtScr

Το γκολ του Ικάρντι που ακυρώθηκε για έναν... ώμο θα έκανε ζημιά στη Γιουνάιτεντ αν έμπαινε στην Premier League (vids)

Κώστας Τόπας 11:03 - 01.12.2023

Το γκολ που σημείωσε ο Μάουρο Ικάρντι κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για το Champions League, ακυρώθηκε, ωστόσο θα μπορούσε να είχε μετρήσει κανονικά αν σημειωνόταν στην Premier League.

Γαλατασαράι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3, με την ομάδα του Τεν Χαχ να μη μπορεί να κρατήσει το προβάδισμα δύο τερμάτων που είχε σε δύο περιπτώσεις. Πλέον οι «κόκκινοι διάβολοι» θα παίξουν «τελικό» πρόκρισης κόντρα στη Μπάγερν την τελευταία αγωνιστική. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα με την «Γαλατά» η Γιουνάιτεντ έγινε η πρώτη αγγλική ομάδα στην ιστορία που δέχθηκε 14 γκολ σε πέντε αγώνες της φάσης των ομίλων του Champions League!

Στην εν λόγω αναμέτρηση, ο Μάουρο Ικάρντι βρήκε δίχτυα αλλά το γκολ του ακυρώθηκε έπειτα από εξέταση του VAR για έναν... ώμο. Η UEFA χρησιμοποιεί ένα ημιαυτόματο σύστημα για να κρίνει οφσάιντ στο Champions League και ο Ικάρντι ήταν ένα κλάσμα πέρα ​​από τον τελευταίο αμυντικό, Χάρι Μαγκουάιρ. Ωστόσο, στην Premier League δεν υπάρχει τέτοιο σύστημα, με τους αξιωματούχους του VAR να βασίζονται στη χάραξη γραμμών για τον προσδιορισμό του οφσάιντ.

Ο επιθετικός της Γαλατασαράι, Μάουρο Ικάρντι έφυγε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε τον Ονάνα, όμως μετά από υπόδειξη του βοηθού το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο 30χρονος Αργεντινός ήταν εκτεθειμένος για έναν... ώμο, σε μια πραγματικά οριακή φάση.