Τραγικός απολογισμός για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η πρώτη αγγλική ομάδα που δέχθηκε 14 γκολ σε πέντε αγώνες ομίλων του Champions League (vids)

Μπρούνο Φερνάντες

i

PrtScr

Τραγικός απολογισμός για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η πρώτη αγγλική ομάδα που δέχθηκε 14 γκολ σε πέντε αγώνες ομίλων του Champions League (vids)

Κώστας Τόπας 08:58 - 30.11.2023

Ενα τρομερό αρνητικό ρεκόρ -σχεδόν- 30 χρόνων έσπασε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά τα τρία γκολ που δέχθηκε από την Γαλατασαράι.

Γαλατασαράι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήρθαν ισόπαλες 3-3, με την ομάδα του Τεν Χαχ να μη μπορεί να κρατήσει το προβάδισμα δύο τερμάτων που είχε σε δύο περιπτώσεις. Πλέον οι «κόκκινοι διάβολοι» θα παίξουν «τελικό» πρόκρισης κόντρα στη Μπάγερν την τελευταία αγωνιστική. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα με την «Γαλατά» η Γιουνάιτεντ έγινε η πρώτη αγγλική ομάδα στην ιστορία που δέχθηκε 14 γκολ σε πέντε αγώνες της φάσης των ομίλων του Champions League!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» ξεκίνησαν την σεζόν με ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια στην Ευρώπη, εκτός έδρας με αντίπαλο τη Μπάγερν Μονάχου – που δεν έχει χάσει στη φάση των ομίλων από το 2017. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ κέρδισε τη Γιουνάιτεντ με 4-3, μετά τις «γκάφες» του Αντρέ Ονάνα στο ντεμπούτο του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Champions League.

Επειτα το συγκρότημα του Έρικ τεν Χαχ αντιμετώπισε τη Γαλατασαράι εντός έδρας, όπου και πάλι έχασε το ματς και η τουρκική ομάδα έφυγε από το «Ολντ Τράφορντ» με τη νίκη 3-2, παρότι η Γιουνάιτεντ προηγήθηκε. Η Κοπεγχάγη ήταν η επόμενη ομάδα που ταξίδεψε στο Μάντσεστερ και η κεφαλιά του Χάρι Μαγκουάιρ ήταν αρκετή για να εξασφαλίσει και τους τρεις βαθμούς για τους γηπεδούχους.

Στη... ρεβάνς ωστόσο στη Δανία, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προηγήθηκε με 2-0. Ωστόσο, ο Μάρκους Ράσφορντ αποβλήθηκε για ένα απερίσκεπτο μαρκάρισμα η Κοπεγχάγη κέρδισε με 4-3. Το βράδυ της Τετάρτης (29/11), οι «κόκκινοι διάβολοι» ταξίδεψαν στην Τουρκία για να αντιμετωπίσουν τη Γαλατασαράι σε έναν αγώνα που θεωρήθηκε «must-win».

Αφού προηγήθηκε ξανά με 2-0, με τους Αλεχάντρο Γκαρνάτσο και Μπρούνο Φερνάντες, η Γαλατασαράι κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας με το 3-3, μετά από ένα ακόμη λάθος του Αντρέ Ονανά. Πλέον οι «κόκκινοι διάβολοι» θα παίξουν «τελικό» πρόκρισης κόντρα στη Μπάγερν την τελευταία αγωνιστική.

Τα αποτελέσματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Champions League

20/09/23: Μπάγερν Μονάχου 4-3 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

23/10/03: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3 Γαλατασαράι

24/10/23: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0 Κοπεγχάγη

23/11/08: Κοπεγχάγη 4-3 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

29/11/23: Γαλατασαράι 3-3 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Γκολ που δέχθηκε: 14

Στατιστικά «εφιάλτης»

  •  Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει κερδίσει μόνο έναν από τους πέντε πρώτους αγώνες της στο UCL (συνολικά τους λιγότερους από το 2005/06).
  •  Ο Αντρέ Ονανά έχει κάνει επτά λάθη που οδήγησαν σε γκολ κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο Champions League.