Ιμπόρα: «Θέλω να κατακτήσουμε το τρόπαιο γιατί θα είναι το πρώτο ευρωπαϊκό του συλλόγου, να πανηγυρίσουμε μαζί με τον κόσμο την πρόκριση»
i

©intime

Ιμπόρα: «Θέλω να κατακτήσουμε το τρόπαιο γιατί θα είναι το πρώτο ευρωπαϊκό του συλλόγου, να πανηγυρίσουμε μαζί με τον κόσμο την πρόκριση»

Δημήτρης Χούπης 18:03 - 08.05.2024 / Ανανεώθηκε: 04:39 - 20.05.2024

Ο Βιθέντε Ιμπόρα στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με την Άστον Βίλα, τόνισε μεταξύ άλλων πως θέλει να κατακτήσει με τον Ολυμπιακό το τρόπαιο, γιατί θα είναι το πρώτο ευρωπαϊκό του, ενώ τόνισε ότι επιθυμεί να πανηγυρίσει την πρόκριση μαζί με τον κόσμο.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται 90' από την πρόκριση σε έναν ευρωπαϊκό τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία του. Οι «ερυθρόλευκοι την περασμένη Πέμπτη (2/5) επικράτησαν με 4-2 της Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ και στο Καραϊσκάκης καλείται να υπερασπιστεί το προβάδισμα που πήρε στην Αγγλία, για να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του Conference League.

Ο Βιθέντε Ιμπόρα, που μίλησε από τους παίκτες της ελληνικής ομάδας, μεταξύ άλλων σχολίασε πως θέλει να πάρει το τρόπαιο γιατί θα είναι το πρώτο ευρωπαϊκό του συλλόγου, ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι θέλει να πανηγυρίσει την πρόκριση στον τελικό μαζί με τον κόσμο. Όσον αφορά την Άστον Βίλα ανέφερε πως, όπως και ο Ολυμπιακός δεν ξέρει πως θα είναι το παιχνίδι, έτσι κι αυτοί δεν ξέρουν πως θα παίξουν οι «ερυθρόλευκοι». Μιλώντας μάλιστα για τον Ουνάι Έμερι σχολίασε ότι θα εστιάσει περισσότερο στις λεπτομέρειες και όχι στην εμψύχωση.

Οι οδηγίες της αγγλικής αστυνομίας για τους οπαδούς της Άστον Βίλα που θα βρεθούν στο «Γ. Καραϊσκάκης»
CONFERENCE LEAGUE

11:24 - 08.05.2024

Οι οδηγίες της αγγλικής αστυνομίας για τους οπαδούς της Άστον Βίλα που θα βρεθούν στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Η αγγλική αστυνομία εξέδωσε μία σειρά από οδηγίες για τους οπαδούς της Άστον Βίλα που θα βρεθούν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τη ρεβάνς του Conference League κόντρα στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ισπανός μέσος:

Για το αν θα αντάλλαζε ένα Europa για το Conference: «Φυσικά και ναι. Σημασία έχει ότι θέλω να κερδίσω ένα τέτοιο τρόπαιο και όχι τι έχω πάρει μέχρι τώρα. Θέλω πολύ γιατί θα είναι το πρώτο του συλλόγου και θέλω να το γιορτάσω μαζί του».

Για το πώς το βλέπουν οι παίκτες: «Νομίζω πως ούτε εμείς ξέρουμε πως θα παίξουν αυτοί, αλλά ούτε και για αυτοί για εμάς. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο αντίπαλος προπονητής θα έχει μελετήσει κάθε λεπτομέρεια που μπορεί να κρίνει το αποτέλεσμα. Έμαθα πολλά από τον Έμερι. Ένα από αυτά είναι ότι για να φτάσεις τελικό είναι να το θες παρά πολύ. Έχουν πολύ καλούς παίκτες όπως εμείς. Σημασία έχει να το θέλουμε περισσότερο παρέα με τον κόσμο μας».

Για τη δίψα του πρωτάρη: «Νομίζω πως ναι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτό το όπλο. Θέλουμε να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία. Να δώσουμε χαρά στον κόσμο και να γιορτάσουμε μαζί τους».

Για το πώς θα διαχειριστούν οι παίκτες το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα: «Άλλο είναι το να παρασυρθείς άλλο να σκέφτεσαι τον πρώτο αγώνα. Πρέπει να το σκεφτόμαστε γιατί κάπως το καταφέραμε. Θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι από το πρώτο λεπτό. Να είμαστε καλύτεροι για να πάμε στον τελικό. Άλλο να παρασυρθείς άλλο να σε ξεγελάσει η επιθυμία. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα».

Για τον Ουνάι Έμερι και το πώς θα το διαχειριστεί: «Νομίζω ότι δεν χρειάζεται πολύ προσπάθεια. Ένας παίκτης δεν χρειάζεται μεγαλύτερο κίνητρο από το να παίξει ημιτελικό. Περισσότερο θα εστιάσει στις λεπτομέρειες. Θα ελέγξει τα πάντα και να προβλέψει ότι γίνει στον αγώνα. Θα εστιάσει στην τακτική. Όχι να εμψυχώσει την ομάδα. Είναι μια καλή ομάδα με ικανότητες όπως και εμείς. Θα πρέπει να προσπαθήσουν λίγο περισσότερο από εμάς».