Ανακοινώθηκε από την Ίντερ ο Σόμερ - Έκλεισαν και δεύτερο τερματοφύλακα οι «νερατζούρι»

Γιαν Σόμερ

i

©Inter

Ανακοινώθηκε από την Ίντερ ο Σόμερ - Έκλεισαν και δεύτερο τερματοφύλακα οι «νερατζούρι»

Κώστας Τσιακλής 22:31 - 07.08.2023 / Ανανεώθηκε: 22:31 - 07.08.2023

Η Ίντερ ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιαν Σόμερ από τη Μπάγερν Μονάχου. Παράλληλα οι «νερατζούρι» έκλεισαν και δεύτερο τερματοφύλακα.

Η Ίντερ ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Γιαν Σόμερ από τη Μπάγερν Μονάχου. Ο Ελβετός τερματοφύλακας θα αποτελέσει τον βασικό τερματοφύλακα των «νερατζούρι» για τη νέα χρονιά. Δεύτερος γκολκίπερ θα είναι ο Εμίλ Αουντέρο που θα αποκτηθεί ως δανεικός από τη Σαμπντόρια.

Ο Γιαν Σόμερ είναι ουσιαστικά ο αντικαταστάτης του Αντρέ Ονάνα, ο οποίος αποχώρησε από το Μιλάνο για την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ έναντι 52 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Ελβετός αποτελεί παρελθόν από την Μπάγερν μετά από μόλις επτά μήνες παρουσίας στον σύλλογο, στον οποίο μάλιστα είχε μεταπηδήσει για να καλύψει το κενό του Μάνουελ Νόϊερ που έσπασε το πόδι του ενώ έκανε σκι. Ο Σόμερ είχε κοστίσει στους «Βαυαρούς», εννέα εκατομμύρια ευρώ και κατέγραψε 25 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι κράτησε την εστία του ανέπαφη σε οκτώ από αυτές.

Έκλεισαν και Αουντέρο οι «νερατζούρι»

Η Ίντερ όπως όλα δείχνουν έκλεισε και δεύτερο τερματοφύλακα. Όπως αναφέρει ο Ιταλός δημοσιογράφος, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, οι «νερατζούρι» θα αποκτήσουν με τη μορφή δανεισμού τον Εμίλ Αουντέρο που ανήκει στη Σαμπντόρια. Στη συμφωνία υπάρχει και προαιρετική οψιόν αγοράς.

Ο 26χρονος αναδείχθηκε από τα τμήματα υποδομής της Γιουβέντους ωστόσο με την πρώτη ομάδα πραγματοποίησε μόλις μια συμμετοχή. Αυτή ήταν στην εκτός έδρας νίκη επί της Μπολόνια με 2-1 στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της Serie A τη σεζόν 2016-2017.

Ακολούθως ο Αουντέρο δόθηκε δανεικός στη Βενέτσια όπου είχε καταγράψει 39 εμφανίσεις και 14 ανέπαφες εστίες. Στη Σαμπντόρια αγωνίστηκε αρχικά ως δανεικός, πριν οι Γενοβέζοι πληρώσουν 20 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν. Συνολικά έφρτασε τις 169 εμφανίσεις και μέτρησε 38 clean sheets.