Έκανε τη... μισή δουλειά η Ίντερ, 1-0 αντί για 3-0 την Ατλέτικο!

Έκανε τη... μισή δουλειά η Ίντερ, 1-0 αντί για 3-0 την Ατλέτικο!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:55 - 20.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:20 - 21.02.2024

Η σαφώς ανώτερη Ίντερ έπαιξε μονότερμα την Ατλέτικο Μαδρίτης σε ολόκληρο το 90λεπτο, πήρε τη νίκη με το... φτωχό 1-0 και έκανε ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους «8» του Champions League.

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη! Παρόλο που η Ατλέτικο Μαδρίτης με τον κλασσικό δικό της τρόπο πήγαινε ουσιαστικά να «κλέψει» το «Χ», η Ίντερ, που ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά είχε και μεγάλη δυστοκία, «λυτρώθηκε» από τον Αρναούτοβιτς στο 79ο λεπτό και πανηγύρισε τη νίκη με 1-0, παίρνοντας έτσι και σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Champions League

Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπήκε με πολύ επιθετική διάθεση. Αμφότερες ήταν αρκετά προσεκτικές στις κινήσεις τους, με τους «νερατζούρι» να έχουν το πάνω χέρι και την κατοχή και τους Μαδριλένους να αμύνονται εξαιρετικά και να προσπαθούν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις, κάτι το οποίο δεν είχε μεγάλη επιτυχία, αφού η συμπεριφορά της αμυντικής γραμμής των γηπεδούχων ήταν άψογη.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στην τελική ευθεία του πρώτου μέρους για να δούμε τις πρώτες σημαντικές ευκαιρίες στο παιχνίδι, οι οποίες ήταν όλες από την πλευρά της ομάδας του Ιντζάγκι. Η αρχή έγινε στο 36ο λεπτό, όταν ο Μπαρέλα με μία ωραία σέντρα βρήκε τον Λαουτάρο, εκείνος έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Όμπλακ μπλόκαρε. Έπειτα από δύο λεπτά ο Τουράμ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ντε Πολ, ο Τουράμ έφυγε στην κόντρα, «έσπασε» στον Λαουτάρο κι εκείνος πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα βρήκε στα σώματα.

Και λίγο πριν το φινάλε του πρώτου 45λεπτου, ο Τουράμ δοκίμασε το πόδι του λίγο έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Όμπλακ και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα χωρίς σκορ.

Στην επανάληψη η εικόνα της αναμέτρησης ήταν πάνω-κάτω ίδια, με τη διαφορά πως η ιταλική ομάδα ήταν πιο δημιουργική, με τη μία ευκαιρία να διαδέχεται την άλλη. Η αρχή έγινε στο 49' με την προβολή του Αρναούτοβιτς από πολύ κοντινή απόσταση να καταλήγει άουτ. Έπειτα από επτά λεπτά οι «ροχιμπλάνκος» είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή με ένα πλασέ του Λίνο μέσα από την περιοχή, που κατέληξε άουτ και στη συνέχεια ξεκίνησε το... ντεμαράζ ευκαιριών από τους γηπεδούχους.

Μετά από φοβερό συνδυασμό με τον Λαουτάρο στο 66' ο Αρναούτοβιτς βγήκε φάτσα με το τέρμα, αλλά έκανε ένα πολύ δυνατό σουτ και έστειλε την μπάλα πάνω από τη συμβολή των δοκών. Ο Αυστριακός χτύπησε ξανά στο 73', όταν δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα μετά από γύρισμα του Ντάμφρις, ενώ ύστερα από τέσσερα λεπτά απείλησε και ο Λαουτάρο με κεφαλιά.

Τελικά η... λύτρωση για την Ίντερ ήρθε στο 79ο λεπτό από τον Αρναούτοβιτς, που νωρίτερα είχε χάσει ένα τσουβάλι ευκαιρίες. Ο Αυστριακός επιθετικός εξιλεώθηκε, καθώς βρέθηκε στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή, πήρε το ριμπάουντ μετά την επέμβαση του Όμπλακ στο πλασέ του Λαουτάρο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, το οποίο παρέμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα, με την Ατλέτικο να ψάχνει στα τελευταία λεπτά το γκολ της ισοφάρισης, χωρίς όμως να καταφέρνει κάτι.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ

Το γκολ του Αρναούτοβιτς, που ήδη είχε χάσει αρκετές ευκαιρίες, ήταν αυτό που έκρινε ουσιαστικά το παιχνίδι και χάρισε τη νίκη στην ομάδα που την άξιζε.

MVP

Μπορεί ο Αρναούτοβιτς να ήρθε από τον πάγκο και να πέτυχε το νικητήριο γκολ, όμως ο Μπαρέλα ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου. Ο Ιταλός μέσος βρισκόταν παντού στον αγωνιστικό χώρο και έδωσε σημαντικές βοήθειες τόσο στην επίθεση όσο και στα μετόπισθεν.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για την Ίντερ επί της Ατλέτικο στην ιστορία της, αφού οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί άλλη μία φορά, στον τελικό του Σούπερ Καπ του 2010, όπου οι «ροχιμπλάνκος» είχαν επικρατήσει με 2-0.