Η Ίντερ διέλυσε την Αταλάντα και οδεύει για το 20ο πρωτάθλημα της ιστορίας της

Η Ίντερ διέλυσε την Αταλάντα και οδεύει για το 20ο πρωτάθλημα της ιστορίας της

Παναγιώτης Κατσαφάδος • 23:44 - 28.02.2024 / Ανανεώθηκε: 12:41 - 23.05.2024

Η Ίντερ επικράτησε άνετα της Αταλάντα στο Μεάτσα με 4-0 και βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η Ίντερ υποδέχθηκε την Αταλάντα στο «Τζουζέπε Μεάτσα» για την 26η αγωνιστική της Serie A.

Η Αταλάντα μπήκε πιο δυνατά από τους γηπεδούχους και άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό με τον Ντε Κετελάρε ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε γιατί η μπάλα είχε βρει νωρίτερα σε χέρι. Η Ίντερ απάντησε στο 19' με τον Μικιταριάν αλλά και αυτό το γκολ ακυρώθηκε, αυτή τη φορά ως οφσάιντ.

Στο 25ο λεπτό ο Λαουτάρο Μαρτίνες έχασε τρομερή ευκαιρία μέσα από την μεγάλη περιοχή ωστόσο ο Νταρμιάν έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο 26ο λεπτό και με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ για τους «νερατζούρι». Μετά το γκολ, η Ίντερ κυριάρχησε και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Λαουτάρο έκανε το 2-0 με ένα υπέροχο πλασέ. Το σκορ του πρώτου ημιχρόνου ήταν δικαιολογημένο καθώς οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού με 62% κατοχή μπάλας και 9 τελικές προσπάθειες έναντι 3 της Αταλάντα.

Στο δεύτερο μέρος, η Ίντερ συνέχισε από εκεί που σταμάτησε και στο 54ο λεπτό ο Ντιμάρκο ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 με κοντινό σουτ μετά από χαμένο πέναλτι του Λαουτάρο. Μετά το τρίτο γκολ ο Σιμόνε Ιντζάγκι προχώρησε σε αλλαγές με τους Λαουτάρο, Μικιταριάν και Ντιμάρκο να αντικαθιστώνται από τους Σάντζες, Φρατέζι και Κάρλος Αουγκούστο αντίστοιχα. Ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν άλλαξε ωστόσο και ο Φρατέζι έκανε το 4-0 με ωραία κεφαλιά στο 72ο λεπτό.

Η Ίντερ διέλυσε την Αταλάντα με 4-0, πλέον βρίσκεται στο +12 από την Γιουβέντους και ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την Δευτέρα (4/3) την Τζένοα.