Επιστρέφει στην Ίντερ ο Αλέξις Σάντσες - Δανεικός στη Μαρσέιγ ο Κορέα

Αλέξις Σάντσες

i

©PrtScr

Επιστρέφει στην Ίντερ ο Αλέξις Σάντσες - Δανεικός στη Μαρσέιγ ο Κορέα

Κώστας Τσιακλής 17:04 - 24.08.2023

Ο Αλέξις Σάντσες βρίσκεται κοντά στην επιστροφή του στην Ίντερ, κάτι που ανοίγει το δρόμο στους «νερατζούρι» να δανείσουν τον Χοακίν Κορέα στη Μαρσέιγ.

Ίντερ και Μαρσέιγ βρίσκονται σε μια σημαντική «ανταλλαγή» ποδοσφαιριστών. Από τη μια οι Γάλλοι θα πάρουν δανεικό με οψιόν αγοράς τον Χοακίν Κορέα ενώ οι «νερατζούρι» θα κάνουν ξανά δικό τους με ελεύθερη μεταγραφή τον Αλέξις Σάντσες

Η σεζόν στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ξεκίνησε ωστόσο η μεταγραφική ενίσχυση των ομάδων δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Δύο από τους συλλόγους που παραμένουν ενεργοί στο παζάρι είναι η Ίντερ και η Μαρσέιγ που ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν μια «ανταλλαγή». 

Σύμφωνα με τον Ιταλό δημοσιογράφο, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, η Μαρσέιγ συμφώνησε με τους «νερατζούρι» για το δανεισμό του Χοακίν Κορέα. Όπως αναφέρεται οι Γάλλοι θα βγάλουν από τα ταμεία τους δύο εκατομμύρια ευρώ ενώ θα υπάρχει και προαιρετική οψιόν αγοράς 10 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτή θα ενεργοποιηθεί μόνο αν η Μαρσέιγ εξασφαλίσει θέση στο Champions League της αγωνιστικής περιόδου 2024-2025. Ο ποδοσφαιριστής θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις την Παρασκευή (24/08) προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. 

Η Ίντερ βρήκε ήδη τον αντικαταστάτη του Κορέα και αυτός θα είναι ένας παλιός γνώριμος. Ο λόγος φυσικά για τον Αλέξις Σάντσες που το προηγούμενο διάστημα έμεινε ελεύθερος από τη Μαρσέιγ. Ο Χιλιανός επιθετικός θα περάσει και αυτός από ιατρικές εξετάσεις την Παρασκευή (24/08). Σύμφωνα με τον Ρομάνο, ο 34χρονος άσος θα υπογράψει συμβόλαιο μικρής διάρκειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σάντσες αγωνίστηκε ξανά για λογαριασμό της Ίντερ την τριετία 2019-2022. Αρχικά ο Χιλιανός είχε αποκτηθεί δανεικός από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενώ στη συνέχεια ολοκλήρωσε τη μόνιμη του μεταγραφή ως ελεύθερος. Με την ομάδα του Μιλάνου ο Σάντσες κατέγραψε 109 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και είχε απολογισμό 20 γκολ και 23 ασίστ. Επίσης με την Ίντερ κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο και ένα σούπερ καπ Ιταλίας. 

Τόσο ο Αλέξις Σάντσες, όσο και ο Κορέα θα πρέπει να παλέψουν για να μπουν στην ενδεκάδα αφού στις δύο ομάδες υπάρχουν αξιόλογοι επιθετικοί. Στην Ίντερ βρίσκεται ο Λαουτάρο Μαρτίνες, Μάρκους Τουράμ και ο Μάρκο Αρναούτοβιτς ενώ στη Μαρσέιγ είναι οι Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, Ιλιάν Εντιαγέ και Βιτίνια.