Μένει εκτός δράσης για 4 μήνες ο Μέσι!

Λιονέλ Μέσι

i

©Photo by Megan Briggs/Getty Images

Μένει εκτός δράσης για 4 μήνες ο Μέσι!

Κώστας Τσιακλής 09:31 - 08.10.2023 / Ανανεώθηκε: 11:49 - 08.10.2023

Η Ίντερ Μαϊάμι ηττήθηκε με 0-1 από τη Σινσινάτι και έμεινε και μαθηματικά εκτός playoffs του MLS. Τέλος η σεζόν για τον Λιονέλ Μέσι αφού η ομάδα του μετά το τέλος Οκτωβρίου θα αγωνιστεί ξανά τον Φεβρουάριο του 2024.

Ο Λιονέλ Μέσι επέστρεψε στη δράση μετά τον τραυματισμό του ωστόσο δεν μπόρεσε να βοηθήσει την Ίντερ Μαϊάμι να αποφύγει την εντός έδρας ήττα από τη Σινσινάτι με 0-1.

Η απώλεια αυτή είχε και συνέπειες για την ομάδα του Αργεντινού σούπερ σταρ αφού έμεινε και μαθηματικά εκτός playoffs! Συγκεκριμένα η Ίντερ Μαϊάμι με το πέρας 32 αγώνων βρίσκεται στην 14η (προτελευταία) θέση της ανατολικής περιφέρειας του MLS με 33 βαθμούς. Το τελευταίο εισιτήριο για τα playoffs πάει στην 9η θέση, η οποία θα δώσει αγώνα μπαράζ με την ομάδα που θα τερματίσει στην 8η. Αυτή τη στιγμή η Ίντερ Μαϊάμι απέχει επτά βαθμούς από αυτήν, απόσταση που δεν μπορεί να καλυφθεί στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια.

Μεγάλο πλήγμα στην προσπάθεια της Ίντερ Μαϊάμι να ανατρέψει την κατάσταση ήταν ο τραυματισμός του Λιονέλ Μέσι που απουσίασε από πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος. Σε αυτές τις αναμετρήσεις η ομάδα του Τάτα Μαρτίνο μέτρησε μόλις μια νίκη (κόντρα στη Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι με 3-2), σε αντίθεση με τους 10 βαθμούς που είχε πάρει στα τέσσερα ματς που αγωνίστηκε ο Αργεντινός διεθνής. Σαν να μην έφταναν οι απώλειες στο πρωτάθλημα, η Ίντερ Μαϊάμι εν απουσία του Μέσι ηττήθηκε και στον τελικό του US Open Cup.

Ένα μεγάλο πρόβλημα που προκύπτει για τον Μέσι είναι το γεγονός ότι η Ίντερ Μαϊάμι δεν θα έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις για τέσσερις μήνες. Οι Αμερικανοί θα δώσουν τα τελευταία τους δύο παιχνίδια απέναντι στην Σάρλοτ στις 19 και 22 Οκτωβρίου και στη συνέχεια θα παίξουν ξανά επίσημο παιχνίδι στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν και θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα. 

Αυτό που μένει να δούμε είναι αν ο Μέσι θα εκμεταλλευτεί αυτό το διάστημα για να ξεκουραστεί ή αν θα επιλέξει να σπάσει στο συμβόλαιο του και να συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Υπενθυμίζουμε ότι ο Αργεντινός θέλει να είναι απόλυτα έτοιμος ενόψει του Κόπα Αμέρικα που θα διεξαχθεί το επόμενο καλοκαίρι.