Το «τρελό» σενάριο που μπορεί να στείλει τον Μέσι στην Μπαρτσελόνα τον Ιανουάριο

Λιονέλ Μέσι

i

©PrtScr

Το «τρελό» σενάριο που μπορεί να στείλει τον Μέσι στην Μπαρτσελόνα τον Ιανουάριο

Κώστας Τόπας 14:36 - 05.10.2023

Η Ίντερ Μαϊάμι μπορεί να παραχωρήσει με τη μορφή δανεισμού τον Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα, σε περίπτωση που δεν προκριθεί στα Play Offs του MLS.

Στα 36 του έτη, ο Λιονέλ Μέσι το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισε να αφήσει το Champions League και την Παρί Σεν Ζερμέν για να ενταχθεί στην Ίντερ Μαϊάμι και να αφήσει κι εκεί το στίγμα του στην ομάδα της Major League Soccer. Σύμφωνα με τα σχόλια του Χόρχε Μας, ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου υπέγραψε συμβόλαιο τον Ιούλιο που θα τον κρατήσει στον σύλλογο του Ντέιβιντ Μπέκαμ, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2025 και θα λάμβανε ετήσιο μισθό κοντά στα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο αυτά τα δεδομένα μπορούν να διαφοροποιηθούν και μάλιστα σύντομα. Η Ίντερ Μαϊάμι, έχοντας στα «πιτς» τον Λιονέλ Μέσι οδεύει από το κακό στο χειρότερο, έχοντας χάσει σημαντικό έδαφος για την είσοδο στα Play Offs, ούσα δεύτερη από το τέλος στην κατάταξη, με 33 βαθμούς.

Στο MLS, εάν μια ομάδα δεν προκριθεί στα Play Offs, τότε μπορεί να δανείσει έναν παίκτη σε ευρωπαϊκή ομάδα. Οπως το είχε επαναλάβει στο παρελθόν ο Τιερί Ανρί, ο οποίος επέστρεψε στην Άρσεναλ ως δανεικός από τους Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς αλλά και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, οποίος εντάχθηκε στη Μίλαν με τη μορφή δανεισμού από τους LA Galaxy. Αυτό το σενάριο δεν αποκλείεται να επαναληφθεί και στην περίπτωση του Μέσι, με την Μπαρτσελόνα να τον περιμένει με ανοιχτές αγκάλες.

Πάντως λίγες ημέρες νωρίτερα, ο εκ των ιδιοκτητών της Ίντερ Μαϊάμι, Χόρχε Μας τόνισε σε δηλώσεις του ότι έχει υποσχεθεί στον Λιονέλ Μέσι να επιστρέψει μια μέρα στη Μπαρτσελόνα για να αποχαιρετήσει τους φίλους των «μπλαουγκράνα».

«Η αποχώρηση του Μέσι από τη Μπαρτσελόνα δεν του άρεσε, δεν μπορούσε να αποχαιρετήσει τον σύλλογό του που τον υποδέχτηκε ως παιδί και νομίζω ότι οι συνθήκες δεν ήταν αυτές που ήθελε ο Λιονέλ. Του έδωσα τη δέσμευσή μου ότι θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν τα επόμενα χρόνια για να του δώσω την ευκαιρία να αποχαιρετήσει τους οπαδούς του στην Μπαρτσελόνα. Η Ίντερ Μαϊάμι θα πάει ή θα κάνουμε κάποιο είδος αγώνα», είχε τονίσει χαρακτηριστικά.