Ο Σιμόνε Ιντζάγκι είναι ο μετρ των τελικών και φιλοδοξεί για την πρώτη του κούπα με τα μεγάλα «αυτιά» (vid)

Σιμόνε Ιντζάκι

i

PrtScr

Ο Σιμόνε Ιντζάγκι είναι ο μετρ των τελικών και φιλοδοξεί για την πρώτη του κούπα με τα μεγάλα «αυτιά» (vid)

Κώστας Τόπας 13:37 - 09.06.2023 / Ανανεώθηκε: 13:37 - 09.06.2023

Ο Σιμόνε Ιντζάγκι ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει ως προπονητής της Ίντερ, την Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Champions League, με τον Ιταλό τεχνικό να κατέχει ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ στις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργάνωσεις.

Ιντερ και Μάντσεστερ Σίτι θα κοντράρουν τις δυνάμεις τους στο στάδιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης με φόντο την κούπα με τα μεγάλα αυτιά. Ενώ ο Πεπ Γκουαρδιόλα και οι παίκτες του είναι τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, ο προπονητής των «νερατζούρι» Σιμόνε Ιντζάγκι έχει ένα πολύ εντυπωσιακό και ιστορικό ρεκόρ και με βάσει αυτό θα παλέψει κόντρα στα προγνωστικά.

Στον πάγκο της Ίντερ, ο 47χρονος προπονητής έχει κατακτήσει και το Coppa Italia και το Supercoppa Italiana για δύο συνεχόμενες σεζόν. Σε ολόκληρη την προπονητική του καριέρα, ο Ιντζάγκι έχει παίξει μόνο οκτώ τελικούς και κέρδισε τους τελευταίους επτά στη σειρά.

Η μοναδική του ήττα ήταν στο Coppa Italia από τη Γιουβέντους τον Μάιο του 2017, αλλά πήρε εκδίκηση λίγους μήνες αργότερα με αποτέλεσμα 3-2 στο Supercoppa Italiana. Η Λάτσιο κέρδισε επίσης το Coppa Italia, νικώντας την Αταλάντα με 2-0 το 2019 κι έτσι ο Ιντζάκι πήρε ξανά το Supercoppa νικώντας τη Γιουβέντους με 3-1.

Μόνο μία φορά, ο Σιμόνε Ιντζάκι δεν κατάφερε να ξεπεράσει τη φάση των ομίλων στην προπονητική του καριέρα κι αυτό ήταν στο Europa League, με τη Λάτσιο το 2019-20. Πήρε από το χέρι την ίδια ομάδα στους προημιτελικούς του Europa League το 2017-18 και στους 16 του Champions League το 2020-21.

Ενώ ο Αντόνιο Κόντε αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες στο Champions League ως τεχνικός των «νερατζούρι», ο Ιντζάγκι έχει καταφέρει να οδηγήσει σε δύο σεζόν την Ίντερ στη φάση των 16 και στον τελικό.