Παναθηναϊκός: Οριστικοποιούνται οι αντίπαλοι για τον Β' Προκριματικό του Champions League

«Απόστολος Νικολαΐδης» / Intime

i

«Απόστολος Νικολαΐδης» / Intime

Παναθηναϊκός: Οριστικοποιούνται οι αντίπαλοι για τον Β' Προκριματικό του Champions League

Μπάμπης Τσιμπίδας 12:55 - 04.06.2023 / Ανανεώθηκε: 13:09 - 04.06.2023

Τα πρωταθλήματα της Ουκρανίας και του Βελγίου ολοκληρώνονται απόψε και θα συμπληρωθεί το γκρουπ των ισχυρών, από το οποίο θα προκύψει η ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός.

Ο Παναθηναϊκός θα αρχίσει τις υποχρεώσεις του στο Champions League από τον Β’ Προκριματικό Γύρο. Τα παιχνίδια έχουν προγραμματιστεί για τις 25-26 Ιουλίου και 1-2 Αυγούστου, όμως ο αντίπαλος θα οριστικοποιηθεί αρκετά νωρίτερα.

Η κλήρωση για αυτή τη φάση θα διεξαχθεί στις 21 Ιουνίου στη Νιόν της Ελβετίας, στα γραφεία της UEFA. Ο Παναθηναϊκός θα συμπεριληφθεί στους ανίσχυρους και θα αντιμετωπίσει έναν από το γκρουπ των ισχυρών.

Όμως, η αγωνία θα είναι περιορισμένη, αφού μόλις δύο ομάδες θα τοποθετηθούν στην κληρωτίδα: η δευτεραθλήτρια Βελγίου και η δευτεραθλήτρια Ουκρανίας. Ποιες είναι αυτές; Αμφότερες θα προκύψουν σήμερα, με την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων τους.

Χρονικά, θα πραγματοποιηθούν πρώτοι οι αγώνες του ουκρανικού πρωταθλήματος στις 15:00. Η Σαχτάρ Ντόνετσκ έχει στεφθεί πρωταθλήτρια και η Ντνίπρο με τη Ζόρια Λουχάνσκ παλεύουν για τη δεύτερη θέση, έχοντας αμφότερες 64 βαθμούς.

Η Ντνίπρο παίζει εκτός έδρας με τη Κρίβμπας, η οποία έχει ελπίδες να παίξει στο Conference League, ενώ η Ζόρια θα μεταβεί στην έδρα της Μινάι, που έχει ουσιαστικά διασφαλίσει την παραμονή της.

Στη βελγική Jupiler League, τρεις ομάδες διεκδικούν τον τίτλο και κατά συνέπεια, έχουν πιθανότητες να διασταυρωθούν με τον Παναθηναϊκό. Αντβέρπ και Σεν Ζιλουάζ ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 46 βαθμούς και έπεται η Γκενκ με 45.

Η τελευταία αγωνιστική στο Βέλγιο έχει σέντρα στις 19:30, με τη Γκενκ να υποδέχεται την Αντβέρπ στο ντέρμπι κορυφής και η Σεν Ζιλουάζ φιλοξενεί την αδιάφορη Μπριζ.

Απόψε ο Παναθηναϊκός θα γνωρίζει τις δύο πιθανές αντιπάλους του και θα μπορεί να προετοιμαστεί για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του στον Β’ Προκριματικό Γύρο του Champions League.