Ο Ιντζάγκι ετοίμασε «ειδικό» σχέδιο για να σταματήσει τον Χάαλαντ στον τελικό

Σιμόνε Ιντζάκι

i

PrtScr

Ο Ιντζάγκι ετοίμασε «ειδικό» σχέδιο για να σταματήσει τον Χάαλαντ στον τελικό

Κώστας Τόπας 09:42 - 10.06.2023

Ο Σιμόνε Ιντζάγκι παραδέχτηκε ότι ετοίμασε μια «στρατηγική» για να προσπαθήσει να περιορίσει την επιρροή του Έρλινγκ Χάαλαντ στον τελικό του Champions League.

Πενήντα δύο γκολ σε… πενήντα δύο παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Συγγραφέας μιας υπέροχης σεζόν για την πρώτη του χρονιά στην Αγγλία, ο Έρλινγκ Χάαλαντ θα είναι φυσικά το νούμερο ένα επιθετικό πλεονέκτημα της Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Champions League εναντίον της Ίντερ αυτό το Σάββατο (22:00) στην Κωνσταντινούπολη.

Ακόμα κι αν έχει μείνει τέσσερα παιχνίδια χωρίς να σκοράρει, μια... αιωνιότητα για αυτόν, ο 22χρονος Νορβηγός αστέρας θα θέλει να καθοδηγήσει τους Πολίτες σε ένα ιστορικό τρεμπλ μετά την κατάκτηση της Premier League και του FA Cup. Στην αντίπερα όχθη προφανώς έχει ετοιμαστεί ένα σχέδιο κατά του Χάαλαντ, όπως εκμυστηρεύτηκε ο Σιμόνε Ιντζάγκι στη συνέντευξη Τύπου.

«Γνωρίζουμε τη δύναμη της Σίτι και το ταλέντο του Χάαλαντ. Είναι σαφές ότι θα τον προσέξουμε ιδιαίτερα. Έχουμε μια ιδιαίτερη ιδέα γι 'αυτόν. Έχουμε βάλει κάτι στη θέση του, έχω ετοιμάσει μια στρατηγική. Ξέρουμε ποια. Θα κοιτάξουμε επίσης όλους τους άλλους παίκτες. Θα εναπόκειται σε όλη την Ίντερ να αμυνθεί, όχι μόνο να σταματήσει τον Χάαλαντ αλλά ολόκληρη την ομάδα της Σίτι. Ειναι πολύ δυνατή ομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των «νερατζούρι» ενόψει του τελικού.

Σε αντίθεση με την Μάντσεστερ Σίτι, η Ίντερ μετράει ήδη τρεις κατακτήσεις Champions League στην ιστορία της (1964, 1965, 2010). 

Ο Σιμόνε Ιντζάγκι είναι ο μετρ των τελικών και φιλοδοξεί για την πρώτη του κούπα με τα μεγάλα «αυτιά» (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

13:37 - 09.06.2023

Ο Σιμόνε Ιντζάγκι είναι ο μετρ των τελικών και φιλοδοξεί για την πρώτη του κούπα με τα μεγάλα «αυτιά» (vid)

Ο Σιμόνε Ιντζάγκι ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει ως προπονητής της Ίντερ, την Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Champions League, με τον Ιταλό τεχνικό να κατέχει ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ στις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργάνωσεις.

«Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς να γράψουμε ξανά ιστορία», επέμεινε ο Ιντζάγκι. «Ξέρουμε πόσο δύσκολο θα είναι. Λέτε ότι είμαστε υποτιμημένοι και αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο. Παίξαμε 56 παιχνίδια αυτή τη σεζόν και αυτό θα είναι το 57ο. Είχαμε δύσκολες στιγμές, τραυματισμούς και ήττες. Αλλά παραμείναμε ενωμένοι και δείξαμε καρδιά και αφοσίωση. Αυτή η δέσμευση είναι που μας επέτρεψε να φτάσουμε στην Κωνσταντινούπολη», κατέληξε ο Ιταλός τεχνικός.