Ο φοβερός διάλογος του Ιωαννίδη με τον Τερίμ: «Όχι, όχι κόουτς μη με βγάλεις» - «Δεν είχα σκοπό Φώτη»

Ο φοβερός διάλογος του Ιωαννίδη με τον Τερίμ: «Όχι, όχι κόουτς μη με βγάλεις» - «Δεν είχα σκοπό Φώτη»

Βασίλης Μοιρώτσος 13:39 - 04.04.2024 / Ανανεώθηκε: 13:39 - 04.04.2024

Ο διάλογος που είχαν Ιωαννίδης - Τερίμ κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με την ΑΕΚ είναι ενδεικτικός για το πως σκέφτονταν και οι δύο.

Είναι συγκλονιστικό το παιχνίδι που κάνει ο Φώτης Ιωαννίδης απέναντι στην ΑΕΚ. Και δίχως υπερβολή, ίσως να αποτελεί το καλύτερο ματς του Ελληνα επιθετικού στην καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Έμοιαζε πολλές φορές να είναι ένας εναντίον όλων. Και να βγαίνει νικητής. Αναγκάζοντας ακόμα και τον Ματίας Αλμέιδα να... υποκλιθεί στην κλάση του.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε κάθε καλή στιγμή του Παναθηναϊκού απέναντι στην εστία της ΑΕΚ ο αρχηγός του είχε συμμετοχή. Στο ακυρωθέν γκολ του Μπακασέτα έχει δημιουργήσει εκείνος τη φάση με το σλάλομ που περνάει τρεις παίκτες και τη «σπάει» δεξιά για τον Αράο, με τον Βραζιλιάνο να βγάζει τη σέντρα από θέση οφσάιντ. Στο δοκάρι του Μπερνάρ έχει... καταπιεί τον Βίντα και έχει δώσει πάσα πάρε - βάλε στον Βραζιλιάνο του Παναθηναϊκού.

Στο πρώτο γκολ είναι αυτός που κλέβει την μπάλα από τον Μουκουντί σε θέση έξω δεξιά, μπαίνει στην περιοχή και πλασάρει πάνω στον Αθανασιάδη, με την εξέλιξη της φάσης να φέρνει το 1-1. Το... highlight του είναι φυσικά το γκολ του, με το οποίο έκανε το 2-1, όταν έκλεψε και πάλι από τον Μουκουντί και πέρασε την μπάλα υποδειγματικά πάνω από τον Αθανασιάδη στο τετ α τετ.

Και στο δεύτερο ημίχρονο, στις δύο απειλές του Παναθηναϊκού ήταν και πάλι εκείνος μέσα στις φάσεις. Στην πρώτη στο 55' που του γυρίζει ο Μπακασέτας την μπάλα και εκείνος σουτάρει από το ύψος της περιοχής, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Και στη δεύτερη, στο 72', όταν παίρνει την μπάλα από τον Μπερνάρ στην κόντρα επίθεση αλλά το πλασέ με το αριστερό έφυγε ψηλά.

«Κόουτς μη με βγάλεις» - «Δεν είχα σκοπό Φώτη»

Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Ιωαννίδης ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις, βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου και στην επιστροφή του σε αυτόν έδειξε να πονάει. Και να μην πατάει καλά. Όσοι βρίσκονταν στο γήπεδο θεώρησαν πως ίσως να γίνει αναγκαστική αλλαγή, αλλά τελικά δεν ήταν κάτι σοβαρό. Βγήκε για το δεύτερο μέρος και έτρεχε κανονικά και δίχως προβλήματα.

Μπακασέτας - Ιωαννίδης © Intime

Ο Ιωαννίδης ήθελε σαν τρελός να μείνει στο γήπεδο μέχρι το τέλος του ντέρμπι προκειμένου να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό σε μια νίκη που την είχε μεγαλύτερη ανάγκη από κάθε άλλη στιγμή της σεζόν. Και ο Φατίχ Τερίμ δεν είχε σκοπό να... κουνήσει τον αρχηγό του από το γήπεδο, βλέποντας τον να τα βάζει με ολόκληρη την άμυνα της ΑΕΚ και να βγαίνει νικητής.

Υπάρχει, μάλιστα, μια χαρακτηριστική στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο που οι δυο τους είχαν έναν διάλογο ο οποίος ήρθε έπειτα από ένα λάθος «διάβασμα» του διεθνή φορ. Τι εννοούμε;

Σε μια από τις διακοπές του ματς λόγω τραυματισμού, ο Ιωαννίδης πήγε στον πάγκο για να πιει νερό. Ο Τερίμ πήγε προς το μέρος του προκειμένου να του δώσει κάποιες εντολές, με τον Έλληνα επιθετικό να νομίζει πως ήθελε να τον βγάλει από το γήπεδο. Όμως ο Τερίμ δεν είχε αυτή τη σκέψη. Και ακολούθησε διάλογος: Ιωαννίδης: «Όχι, όχι κόουτς μη με βγάλεις. Αντέχω δε θέλω να βγω». Τερίμ: «Δεν έχω σκοπό να σε βγάλω Φώτη».

Ο Τερίμ στη συνέντευξη Τύπου αποθέωσε τον Έλληνα επιθετικό, λέγοντας πως «όταν θέλει ο Ιωαννίδης, δεν μπορεί να τον σταματήσει κανείς». Και φυσικά στα αποδυτήρια ο Ιωαννίδης έλαβε την αποθέωση, πριν αποχωρήσει από το γήπεδο μαζί με τη σύντροφό του, Ελένη Βουλγαράκη.