«Ο Ιωαννίδης αποτελεί την πρώτη επιλογή της Σπόρτινγκ για την επίθεση»

Φώτης Ιωαννίδης

i

© Intime

«Ο Ιωαννίδης αποτελεί την πρώτη επιλογή της Σπόρτινγκ για την επίθεση»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 15:03 - 06.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:18 - 19.05.2024

Το έντονο ενδιαφέρον και τα σχέδια της Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τον Φώτη Ιωαννίδη βρέθηκαν ξανά στο επίκεντρο.

Ο Φώτης Ιωαννίδης τη φετινή σεζόν κάνει... πράγματα και θαύματα τόσο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, όσο και με αυτήν της Εθνικής Ελλάδας.

Όπως είναι λογικό, τα εντυπωσιακά πεπραγμένα του Έλληνα φορ έχουν κάνει «θόρυβο» στην Ευρώπη, με τον ίδιο να αποτελεί ένα «hot name» στην επερχόμενη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

Μία από τις ομάδες που φαίνεται να εξετάζει την περίπτωση του Ιωαννίδη είναι και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία έχει στα ραντάρ της τον παίκτη του «τριφυλλιού» κι αυτό δεν περνάει απαρατήρητο.

Σε σημερινό (6/5) ρεπορτάζ του «maisfutebol», αναφέρεται πως ο ταλαντούχος φορ θα είναι η πρώτη επιλογή της Σπόρτινγκ για την επίθεση.

Σε ό,τι αφορά τη γραμμή κρούσης τονίζεται: «Στην επίθεση, ο Έλληνας σκόρερ του Παναθηναϊκού, Φώτης Ιωαννίδης, είναι η πρώτη επιλογή για να αντικαταστήσει Παουλίνιο ή Γιόκερες. Με τον πρώτο να μοιάζει ως πιο πιθανή περίπτωση για μεταγραφή, αφού η ρήτρα αποδέσμευσης του δεύτερου είναι 100 εκατομμύρια ευρώ».

Θυμίζουμε πως σε μία πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Athens Voice» ο Γιάννης Αλαφούζος, αναφέρθηκε και στο μέλλον του Ιωαννίδη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν τον πουλάμε. Έχουμε δεχθεί υψηλή πρόταση για τον Φώτη Ιωαννίδη, την οποία απορρίπτουμε χωρίς συζήτηση. Ούτε και ο Φώτης θέλει να φύγει. Δεν είμαστε μία υπανάπτυκτη ποδοσφαιρικά χώρα.

Το όνειρό μου είναι να γίνουμε μία απόλυτα ανταγωνιστική ομάδα. Πρέπει ο Παναθηναϊκός να έχει ινδάλματα και αστέρια για να μπορούν και νέα παιδιά να έρχονται κοντά στην ομάδα. Δεν είναι δυνατόν οι νέοι ταλαντούχοι παίκτες να φεύγουν από την πατρίδα τους με την πρώτη πρόταση από το εξωτερικό».

Πρωταθλήτρια Πορτογαλίας η Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Το σήκωσε για 20ή φορά στην ιστορία της

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα της Πορτογαλίας, δύο στροφές πριν το φινάλε της σεζόν!

Στο πλαίσιο της της 32ης αγωνιστικής, η ομάδα του Αμορίμ έκανε το καθήκον της κόντρα στην Πορτιμονένσε (3-0) δίχως να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες, ενώ ένα 24ωρο αργότερα επέστρεψε στον θρόνο της, καθώς η Μπενφίκα ηττήθηκε στην έδρα της Φαμαλικάο (2-0).

Τα «Λιοντάρια» της Λισαβόνας περίμεναν ένα «δώρο» από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση και το... έλαβαν. Έτσι, η Σπόρτινγκ ξέφυγε στο +8 από τη δεύτερη θέση, φτάνοντας τους 84 πόντους.