Ίσκο: «Έπρεπε να φύγω από την Ρεάλ Μαδρίτης - Ό,τι και να γινόταν, θα έπαιζα λίγο»

Ίσκο

i

©printscreen/youtube/betis

Ίσκο: «Έπρεπε να φύγω από την Ρεάλ Μαδρίτης - Ό,τι και να γινόταν, θα έπαιζα λίγο»

Κωνσταντίνος Ζήκος 12:21 - 18.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:25 - 18.10.2023

Αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε ο νυν μέσος της Μπέτις και πρώην της Ρεάλ Μαδρίτης, Ίσκο Αλαρκόν, καθώς μίλησε τόσο για την μεταγραφή του στην ομάδα της Σεβίλλης, όσο και για την αποχώρηση του από την Μαδρίτη μετά από σχεδόν μια δεκαετία.

Ο Ίσκο δείχνει να βρίσκει ξανά τον «παλιό του εαυτό» στην Μπέτις, στην οποία και αγωνίζεται βασικός τη φετινή σεζόν, τόσο για την La Liga, όσο και για τους ομίλους του UEFA Europa League. Ο Ισπανός, φιλοξενήθηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή της χώρας του και μίλησε, τόσο για την νυν ομάδα του, όσο και για τα χρόνια στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ίσκο:

Για τα όσα λέγονται στα ΜΜΕ: Tα μέσα σε ανεβάζουν, αλλά παράλληλα γράφουν ότι «τελείωσες» ή ότι πρέπει να αποσυρθείς. Είναι ταμπέλες που βάζουν τα ΜΜΕ και ο κόσμος τα «υιοθετεί». Υπάρχει πολύ... clickbait στο ποδόσφαιρο, πράγματα που δεν βοηθούν τους ποδοσφαιριστές. Πάντα πίστευα στον εαυτό μου ότι δεν έχω τελειώσει. Ότι είμαι ο ίδιος Ίσκο που ήμουν και πριν. Χρειαζόμουν απλώς λίγη αυτοπεποίθηση και τώρα την έχω.

Για το διάστημα στην Ρεάλ Μαδρίτης: «Ένιωσα ότι έπρεπε να είχα φύγει από τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά δεν είναι εύκολο να φεύγεις από τον καλύτερο σύλλογο στον κόσμο. Ήμουν πολλά χρόνια εκεί, ήμουν πολύ χαρούμενος. Έγιναν πράγματα με τους προπονητές, που ό,τι και να έκανα δεν επρόκειτο να παίξω. Μου έλειπε να είμαι ψυχικά προετοιμασμένος, υπήρξαν στιγμές που αντί να δώσω λίγο παραπάνω, κατέρρευσα. Με έκαναν να καταλάβω ότι ό,τι και να γινόταν, θα έπαιζα λίγο.

Πέρασα εννιά χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης, τα τελευταία ήμουν πιο απαθής λόγω των περιστάσεων που μια μέρα θα πω, αλλά και πέντε ή έξι πολύ καλά χρόνια, στα οποία έπαιξα με τους καλύτερους του κόσμου και κέρδισα τίτλους».

Για την μεταγραφή του στην Μπέτις: Είχα πιο σημαντικές οικονομικά προσφορές από το εξωτερικό. Η άφιξη μου στη Ρεάλ Μπέτις ήταν πολύ γρήγορη, σε ενάμιση απόγευμα νομίζω. Πολύ γρήγορα. Ήθελα να παίξω και ήθελα να αγωνιστώ. Είχα πιο σημαντικές οικονομικά προσφορές από το εξωτερικό, αλλά ποτέ δεν με καθοδήγησε αυτό στην καριέρα μου. Μίλησα με τον προπονητή και με τον αθλητικό διευθυντή. Είναι μια αναπτυσσόμενη ομάδα με ένα πολύ καλό γκρουπ.

Για την συνάντηση και συνύπαρξη με τον Σέρχιο Ράμος στην Σεβίλλη: «Τώρα θα μου «ρίξει» μερικές κλωτσιές. Δεν έχουμε μιλήσει πολύ. Τελευταία φορά ήταν πριν από 6-7 μήνες.

Για την Εθνική ομάδα: Αν το αξίζω, ίσως μπορώ να είμαι εκεί. Είμαι 31 χρονών και δεν έχω παίξει ποτέ σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Έχω παίξει σε Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά θα ήθελα να παίξει σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αυτό θα έρθει μέσα από την εξαιρετική δουλειά στη Μπέτις και την επίτευξη όλων των στόχων. Αν το αξίζω, ίσως μπορώ να είμαι εκεί.

Τέλος, μίλησε και για τα προσωπικά ζητήματα που αντιμετώπισε: Έχω ωριμάσει, έχω δουλέψει με τον εαυτό μου, ψυχικά και σωματικά. Όλα αθροίζονται. Είχα δύσκολες στιγμές, αλλά είχα βοήθεια από τη γυναίκα μου, την οικογένειά μου και έναν θεραπευτή. Είναι υγιές για όλους. Ήταν καλό για μένα να σταματήσω για να βάλω το κεφάλι μου σε τάξη. Τώρα έχω περισσότερη επιθυμία από ποτέ. Το να ακούω πράγματα για τον εαυτό μου που δεν ήταν αλήθεια με πονούσαν και ο καλύτερος τρόπος για να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα είναι να «μιλήσεις» με τον εαυτό σου».