Η FIFA μελετά 15ετή αποκλεισμό για τον Ρουμπιάλες

Λουίς Ρουμπιάλες και Τζένι Ερμόσο

i

PrtScr

Η FIFA μελετά 15ετή αποκλεισμό για τον Ρουμπιάλες

Κώστας Τόπας 09:02 - 29.08.2023 / Ανανεώθηκε: 09:02 - 29.08.2023

Τα βρετανικά ΜΜΕ επισημαίνουν το ενδεχόμενο μεγάλης κύρωσης για τον Λουίς Ρουμπιάλες.

Η υπόθεση Λουίς Ρουμπιάλες συνεχίζει να βρίσκεται στο προσκήνιο στην Ισπανία. Μια εβδομάδα αφότου η γυναικεία ομάδα κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, η διαμάχη που εξαπέλυσε η στάση του μέχρι τότε προέδρου της RFEF, συνεχίζει να αυξάνεται καθημερινά. Σύμφωνα με την Daily Mail, η FIFA θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο αποκλεισμού του Ρουμπιάλες για 15 χρόνια.

Απομακρυνόμενος από την προεδρία της RFEF για 90 ημέρες, ο Ρουμπιάλες θα αντιμετωπίσει μια άνευ προηγουμένου κύρωση. Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, το βήμα που έκαναν οι πρόεδροι των Εδαφικών Ομοσπονδιών θα ήταν αρκετός λόγος για να προτείνουν αυτόν τον αποκλεισμό. Η απόρριψη που έδειξε η Βασιλική Ισπανική Ομοσπονδία ζητώντας από τον Ρουμπιάλες να παραιτηθεί από την προεδρία για τη «σοβαρή ζημιά» που προκάλεσε «στην εικόνα του ισπανικού ποδοσφαίρου» με την «απαράδεκτη» συμπεριφορά του.

Υπόθεση Ρουμπιάλες: Η Ισπανική Ομοσπονδία καταγγέλλει την κυβέρνηση ενώπιον της UEFA
LA LIGA

13:20 - 28.08.2023

Υπόθεση Ρουμπιάλες: Η Ισπανική Ομοσπονδία καταγγέλλει την κυβέρνηση ενώπιον της UEFA

Σύμφωνα με την Onda Cero, η ισπανική FA κατήγγειλε στην UEFA την παρέμβαση της ισπανικής κυβέρνησης εάν ο Λουίς Ρουμπιάλες απολυθεί από την προεδρία. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην εκδίωξη ισπανικών συλλόγων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το βήμα που έκανε η RFEF ζητώντας την παραίτηση του Ρουμπιάλες από την προεδρία θα επέτρεπε στη FIFA να εξετάσει αυτή την κύρωση. Μετά την αποστολή επιστολής από τη Βασιλική Ισπανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου στην UEFA ζητώντας από το ευρωπαϊκό όργανο να λάβει μέτρα κατά της χώρας λόγω κυβερνητικής παρέμβασης (κυρώσεις σε ισπανικούς συλλόγους ώστε να μην  αγωνίζονται στην Ευρώπη. Ο Πέδρο Ρότσα ζήτησε από την RFEF να ακυρώσει το εν λόγω έγγραφο υπογεγραμμένο από τον Αντρέου Καμπς, γενικό γραμματέα της RFEF και δεξί χέρι του Λουίς Ρουμπιάλες. Το εν λόγω αίτημα θα εξουσιοδοτήσει τη FIFA να επιβάλει κυρώσεις στον σημερινό πρόεδρο για 15 χρόνια, σύμφωνα με την Daily Mail.