Τέλος εποχής για Λαόθ και Ντελ Θέρο Γκράντε στην Ισπανία

Ντελ Θέρο Γκράντε

i

©intime

Τέλος εποχής για Λαόθ και Ντελ Θέρο Γκράντε στην Ισπανία

Sportal newsroom 19:14 - 25.04.2023 / Ανανεώθηκε: 19:15 - 25.04.2023

Το τέλος στην καριέρα του Ματέου Λαόθ και του Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε είναι υποχρεωτικό, όχι όμως για λόγους ηλικιακών κριτηρίων, αλλά γιατί η επιτροπή διαιτησίας δεν ανανεώνει τα συμβόλαιά τους.

Υποχρεωτικό τέλος στην καριέρα τους έβαλε η Τεχνική Επιτροπή Διαιτητών στον Ματέου Λαόθ και τον Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε.

Ο λόγος δεν είναι τα ηλικιακά κριτήρια, αλλά η απόφαση της επιτροπής των διαιτητών να μην ανανεώσει τα συμβόλαια των δύο. Στην Ισπανία η διαιτησία είναι επαγγελματική και οι διαιτητές που υψηλή αμοιβή, υπογράφουν κάθε χρόνο ένα μονοετές συμβόλαιο. 

Μεταξύ των δύο διαιτητών και των διοικούντων της επιτροπής, αλλά και τον πρόεδρο και πρώην διεθνή ρέφερι, Λουίς Μεδίνα Κανταλέχο, υπήρχαν αρκετές διαφωνίες. Αυτή η σύγκρουση λοιπόν οδήγησε και στην απόφαση. 

Παρόλα αυτά δεν τους απαγορεύτηκε τελείως να είναι σε θέση διαιτητή, αφού τους προσφέρθηκαν θέσεις στο VAR, όπου όπως αναφέρουν ισπανικά ΜΜΕ ενδέχεται να αρνηθούν

Στο παρελθόν μάλιστα η επιτροπή έκανε προσπάθειες να ωθήσει τον Λαόθ να συνταξιοδοτηθεί νωρίτερα απ' ότι έπρεπε κανονικά, αλλά το Μουντιάλ στο Κατάρ άλλαξε τα δεδομένα. Το ηλικιακό όριο στην ιβηρική χώρα για τους διαιτητές δεν υπάρχει από τον Σεπτέμβρη του 2020, ενώ προηγουμένως ήταν στα 45 χρόνια. Ο 46χρονος λοιπόν Λαόθ και ο 47χρονος Ντελ Θέρο Γκράντε θα μπορούσαν κανονικά να συνεχίσουν. 

Ο δεύτερος είχε αρκετά καλά εργομετρικά στην αρχή της σεζόν, όντας έτοιμος να συνεχίσει για πολλά χρόνια. 

Ο Λαόθ υπενθυμίζεται ότι ήταν ο «άρχοντας του περσινού τελικού Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, ενώ ο Ντελ Θέρο Γκράντε είχε σφυρίξει στο ντέρμπι των αιωνίων της Λεωφόρου, όπου το «τριφύλλι» είχε επικρατήσει του Ολυμπιακού με 2-0

Ο Ματέου Λαόθ αφήνει τα γήπεδα μετά από 282 παιχνίδια «στην πλάτη» του, όντας μάλιστα στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας. Πρώτος είναι ο  Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο με 348 και δεύτερος ο Εντουάρντο Ιτουράλδε Γκονθάλεθ με 291.