Οι ομοσπονδίες της Μέσης Ανατολής έγιναν ένα και στρέφονται προς το Ισραήλ: «Ζητούμε την αποβολή του»

Η ομάδα του Ισραήλ

i

© Intime (Φωτό αρχείου)

Οι ομοσπονδίες της Μέσης Ανατολής έγιναν ένα και στρέφονται προς το Ισραήλ: «Ζητούμε την αποβολή του»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:56 - 09.02.2024 / Ανανεώθηκε: 16:57 - 09.02.2024

Την αποβολή του Ισραήλ από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις ζητούν οι ομοσπονδίες ποδοσφαίρου της Μέσης Ανατολή, με αφορμή τον πόλεμο που επικρατεί στη λωρίδα της Γάζας.

Τα πάνω - κάτω στον χώρο του ποδοσφαίρου φέρνει η επιστολή των ομοσπονδιών ποδοσφαίρου της Μέσης Ανατολής. Μέσα από αυτή, ζητούν την αποβολή της εθνικής ομάδας του Ισραήλ καθώς και όλων των συλλόγων της χώρας, με αφορμή τον πόλεμο που λαμβάνει χώρα στην περιοχή της Γάζας. 

Η 12μελής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Δυτικής Ασίας (WAFF), η οποία περιλαμβάνει την Ιορδανία, την Παλαιστίνη, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κάνει λόγο για φρικαλεότητες από πλευράς Ισραήλ. Με αφορμή αυτές, λοιπόν, στην επιστολή τονίζεται πως δεν υπάρχει λόγος να συμμετέχει η τελευταία στις διοργανώσεις του διεθνούς ποδοσφαίρου, ως μία ελάχιστη μορφή τιμωρίας. 

«Εμείς, οι Ομοσπονδίες Ποδοσφαίρου Δυτικής Ασίας, περιλαμβάνοντας όλα τα μέλη της, καλούμε τη FIFA, τις Συνομοσπονδίες Ποδοσφαίρου και τις Ομοσπονδίες Μελών να ενωθούν μαζί μας. Σκοπός είναι να λάβουμε μία αποφασιστική δράση, ενάντια στις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν στην Παλαιστίνη, αλλά και στα εγκλήματα πολέμου στη Γάζα. 

Καταδικάζουμε τη δολοφονία αθώων πολιτών συμπεριλαμβανομένων παικτών, προπονητών, διαιτητών και αξιωματούχων, την καταστροφή της ποδοσφαιρικής υποδομής. Ζητούμε, με ενιαίο μέτωπο, την απομόνωση της Ισραηλινής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας από όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο μέχρι να σταματήσουν αυτές οι επιθετικές ενέργειες», ανέφερε η ανακοίνωση της WAFF. 

Η Παλαιστίνη έτοιμη για ένα Ασιατικό Κύπελλο μεταξύ βομβών και θανάτων (vids)
REST OF THE WORLD

09:18 - 12.01.2024

Η Παλαιστίνη έτοιμη για ένα Ασιατικό Κύπελλο μεταξύ βομβών και θανάτων (vids)

Η παλαιστινιακή ομάδα δεν πέρασε εύκολα την προετοιμασία για το Ασιατικό Κύπελλο, ενώ ένας πόλεμος μαστίζει τον κόσμο της στη Λωρίδα της Γάζας. Το να εστιάσουν οι διεθνείς μόνο στο ποδόσφαιρο ήταν το πιο δύσκολο.

Θυμίζουμε πως οι ομάδες της Ρωσίας, η οποία επίσης βρίσκεται σε πόλεμο με την Ουκρανία, έχει λάβει παρόμοια ποινή από τη UEFA. Οι σύλλογοι της ανατολικής χώρας δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις διοργανώσεις της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, με την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία να την τιμωρεί για τον πόλεμο στην Ουκρανία.