Ιταλιάνο: «Ο Ολυμπιακός έρχεται από συναρπαστικό ταξίδι, είναι οργανωμένη ομάδα»

Βιντσέντζο Ιταλιάνο

i

© PrtScr

Ιταλιάνο: «Ο Ολυμπιακός έρχεται από συναρπαστικό ταξίδι, είναι οργανωμένη ομάδα»

Δημήτρης Χούπης 09:35 - 24.05.2024 / Ανανεώθηκε: 07:36 - 29.05.2024

Ο προπονητής της Φιορεντίνα, Βιτσέντσο Ιταλιάνο, μετά το παιχνίδι με την Κάλιαρι αναφέρθηκε και στον Ολυμπιακό, λέγοντας το πόσο καλά οργανωμένη ομάδα είναι.

Η Φιορεντίνα στο τελευταίο της παιχνίδι πριν από τον τελικό με τον Ολυμπιακό, επικράτησε με 3-2 της Κάλιαρι και εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα σεζόν.

Από εδώ και πέρα όμως το μυαλό στις τάξεις των «βιόλα» είναι στον τελικό του Conference League στις 29 Μαΐου, κάτι που φάνηκε και στις δηλώσεις του προπονητή της ομάδας, Βιτσέντσο Ιταλιάνο. Ο τεχνικός της Φιορεντίνα μετά τη λήξη του παιχνιδιού με την Κάλιαρι δήλωσε ότι η αντίδραση που έβγαλαν οι παίκτες του ήταν ένα καλό σημάδι για το παιχνίδι της ερχόμενης Τετάρτης (29/5).

Πώς μπορεί η Ιταλία να έχει έξι ομάδες στο Champions League - Ο ρόλος του Ολυμπιακού
CHAMPIONS LEAGUE

11:11 - 23.05.2024

Πώς μπορεί η Ιταλία να έχει έξι ομάδες στο Champions League - Ο ρόλος του Ολυμπιακού

Η Ιταλία μπορεί τη νέα σεζόν να έχει έξι ομάδες στο Champions League και σε αυτό σημαντικό ρόλο θα παίξει το τελικό αποτέλεσμα του τελικού του Conference League μεταξύ της Φιορεντίνα και του Ολυμπιακού

«Είμαστε στο τέλος μίας μακράς και κουραστικής σεζόν αλλά μία τέτοια αντίδραση κόντρα σε έναν αντίπαλο είναι ωραίο σημάδι ενόψει της Αθήνας. Ήταν ένα πραγματικό ματς αυτό κόντρα στην Κάλιαρι και δεν θα μπορούσαμε να προετοιμαστούμε καλύτερα. Είμαστε 8οι μαθηματικά και είμαι ευτυχισμένος, είδα τα παιδιά να πανηγυρίζουν και αυτός είναι ο ενθουσιασμός είναι κάτι το θετικό», ήταν τα λόγια του αρχικά.

Στη συνέχεια μιλώντας για τον τελικό ευχήθηκε να δει τη Φλωρεντία να πανηγυρίζει όπως το Μπέργκαμο μετά την κατάκτηση του Europa League από την Αταλάντα και δεν έχασε την ευκαιρία να αποθεώσει τον Ολυμπιακό. «Εύχομαι να δω την Φλωρεντία να πανηγυρίζει όπως και το Μπέργκαμο την Τετάρτη (σ.σ. η Αταλάντα κατέκτησε το Europa League με το 3-0 επί της Λεβερκούζεν στον τελικό).

Θέλω να δώσω αυτή τη χαρά στους παίκτες και στον κόσμο των βιόλα, το αξίζουν όπως η Αταλάντα. Ο Ολυμπιακός προέρχεται από ένα συναρπαστικό ταξίδι, είναι μία οργανωμένη ομάδα και σε έναν τελικό, μπορούν να συμβούν τα πάντα.

Σήμερα κάναμε κάποια λάθη που την ερχόμενη Τετάρτη δεν πρέπει να επαναλάβουμε, θα χρειαστεί να έχουμε μέγιστη συγκέντρωση. Το μέλλον; Σκεφτόμαστε μόνο την Αθήνα, έπειτα θα κάνουμε απολογισμό», σχολίασε.

Στη συνέχεια ο μεσοεπιθετικός της Φιορεντίνα, Αντονίν Μπαράκ, μίλησε στο ιταλικό Sky Sports και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό, αλλά και στην έδρα που θα γίνει το παιχνίδι.

«Είναι δυνατοί, απέκλεισαν τη Φενέρμπαχτσε και την Άστον Βίλα. Παίζουν εντός έδρας και θα έχουν πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, αλλά αυτό μπορεί να είναι και ένα σημείο υπέρ μας γιατί μπορεί να είναι υπό πίεση. Θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε. Πρέπει να παίξουμε όπως έκανε η Αταλάντα κόντρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν».