Κατάσχεται η περιουσία του Ιβάν Σαββίδη στην Ουκρανία

Ιβάν Σαββίδης

i

© intime

Κατάσχεται η περιουσία του Ιβάν Σαββίδη στην Ουκρανία

Γιάννης Λιβανός 15:29 - 09.02.2024 / Ανανεώθηκε: 16:17 - 09.02.2024

Υπό δικαστική δέσμευση βρίσκονται περιουσιακά στοιχεία του Ιβάν Σαββίδη και της συζύγου του στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «kyivindependent.com», κατάσχονται τα περιουσιακά στοιχεία του Ιβάν Σαββίδη και της συζύγου του στην Ουκρανία σύμφωνα με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου κατά της Διαφθοράς.

Το Ανώτατο Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς απάντησε θετικά στην αξίωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Ιβάν Σαββίδη και της συζύγου του Κυριακής. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία του ζευγαριού τίθενται υπό δικαστική δέσμευση και θα αποτελούν πλέον έσοδα του ουκρανικού κράτους.

Συγκεκριμένα η κατάσχεση αυτή αφορά την πλήρη κυριότητα (100%) των μετοχών της εταιρείας PJSC «Pentopak», η οποία είναι ένας από τους ηγέτες στην παραγωγή συσκευασιών για προϊόντα κρέατος και αλλαντικών, καθώς και το 100% των μετοχών της θυγατρικής εταιρείας «Atlantis-Pak Ukraine».

Οι εν λόγω επιχειρήσεις φέρεται να απασχολούν περίπου 200 άτομα. Να τονιστεί πως η απόφαση περί κατάσχεσης της περιουσίας του Ιβάν Σαββίδη και της συζύγου του δεν είναι οριστική, επομένως ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ έχει δικαίωμα προσφυγής.

Ο ουκρανικός τύπος αναφέρει πως αν και ως ιδιοκτήτρια των εταιρειών αυτών φαίνεται η σύζυγος του Ιβάν Σαββίδη, εντούτοις αυτές ανήκουν στον ίδιο τον Ιβάν Σαββίδη.

Πιο αναλυτικά στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι τα περιουσιακά στοιχεία του Σαββίδη δεν είχαν επηρεαστεί ακόμη από τις κυρώσεις του πολέμου Ρωσίας και Ουκρανίας, αν και ο Σαββίδης υποστηρίζει δημόσια την κατοχή ουκρανικού εδάφους και δραστηριοποιείται στην κατεχόμενη Κριμαία.