Ο Καβάνι παρουσιάστηκε στο κατάμεστο Μπομπονέρα (vid)

Η αποθέωση στον Καβάνι

i

© PrtScr

Ο Καβάνι παρουσιάστηκε στο κατάμεστο Μπομπονέρα (vid)

Ο Έντισον Καβάνι παρουσιάστηκε στο κατάμεστο Μπομπονέρα, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στην Μπόκα Τζούνιορς.

Ο Έντισον Καβάνι είναι και με τη... βούλα παίκτης της Μπόκα Τζούνιορς, καθώς μετά τις ανακοινώσεις ακολούθησε και η πρώτη συνάντηση με τους οπαδούς του συλλόγου. Να θυμίσουμε, ο Ουρουγουανός φορ έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο με ισχύ έως και τον Δεκέμβριο του 2024, μετά την αποχώρησή του από τη Βαλένθια.

Τα ξημερώματα της Τρίτης (01/08), ο «Ματαντόρ» πήρε την πρώτη γεύση από το ιστορικό Μπομπονέρα. Ο κόσμος γέμισε το γήπεδο της Μπόκα Τζούνιορς στην παρουσίαση του 36χρονου επιθετικού, ο οποίος γνώρισε μεγάλη αποθέωση.

Το «τέλος» του Καβάνι από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Λίγο πριν ακολουθήσει η μεταγραφή στον Μπόκα Τζούνιορς, ο Έντισον Καβάνι έλυσε πρόωρα το συμβόλαιό του με τη Βαλένθια, καθώς δεν κατάφερε να προσφέρει τα αναμενόμενα. Συνολικά σε 28 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις μέτρησε επτά γκολ και δύο ασίστ. Σε ότι αφορά τη γενικότερη πορεία του στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ο Έντισον Καβάνι βρήκε την... Ιθάκη του στην Παρί Σεν Ζερμέν

Με τη φανέλα της γαλλικής ομάδας μέτρησε συνολικά 200 γκολ και 43 ασίστ σε 301 εμφανίσεις, αποτελώντας έτσι έναν από τους καλύτερους επιθετικούς που έχουν περάσει διαχρονικά από τον σύλλογο. Εξίσου πετυχημένο ήταν και το πέρασμα του Καβάνι από τη Νάπολι, καθώς όντας παίκτης των «παρτενοπέι» κατάφερε να βρει δίχτυα 104 φόρες σε 138 ματς. Τέλος, πριν ακολουθήσει η μεταγραφή στη Βαλένθια, ο Έντισον Καβάνι αγωνίστηκε με τα χρώματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την οποία πραγματοποίησε 59 συμμετοχές με απολογισμό 19 γκολ κι επτά ασίστ.

Το «χρυσό» συμβόλαιο του Μανέ στην Αλ Νασρ

Μετά τον Καβάνι, ακόμη ένας ποδοσφαιριστής που πρωταγωνίστησε στα γήπεδα της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια αποχώρησε για άλλες πολιτείες. Συγκεκριμένα, συμπαίκτης του Κριστιάνο Ρονάλντο γίνεται ο Σαντιό Μανέ, με τον Σενεγαλέζο να προσθέτει το όνομα του στην λίστα των ποδοσφαιρικών αστέρων που μεταπήδησαν το φετινό καλοκαίρι στα γήπεδα της Σαουδικής Αραβίας.

Οι δέκα μεγάλοι αστέρες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που δέχτηκαν τα... πετροδόλαρα και συνεχίζουν στην Αραβία
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

09:18 - 28.07.2023

Οι δέκα μεγάλοι αστέρες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που δέχτηκαν τα... πετροδόλαρα και συνεχίζουν στην Αραβία

Η μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Αλ Νασρ, άνοιξε τον δρόμο και πλέον αρκετοί σταρ των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων έχουν ακολουθήσει το ίδιο δρομολόγιο με τον Πορτογάλο σταρ.

Σε ότι αφορά το οικονομικό κομμάτι, σύμφωνα με το Sky Germany ο Μανέ θα λαμβάνει περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, για ένα συμβόλαιο μέχρι το 2027. Αν καταφέρει να εξαντλήσει δε την χρονική διάρκεια του συμβολαίου, θα αποχωρήσει από το Ντουμπάι κατά 160 εκατομμύρια ευρώ περίπου πλουσιότερος.