Συμφωνία Μίλαν και Βαλένθια για Μούσα

Κουπμάινερς - Μούσα

i

©Intime

Συμφωνία Μίλαν και Βαλένθια για Μούσα

Κώστας Τσιακλής 14:26 - 30.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:59 - 30.07.2023

Η Μίλαν ήρθε σε συμφωνία με τη Βαλένθια για τη μεταγραφή του νεαρού μέσου, Γιουνούς Μούσα.

Η Μίλαν θα ανακοινώσει σύντομα την 8η της καλοκαιρινή μεταγραφή. Οι «ροσονέρι» έφτασαν σε συμφωνία με τη Βαλένθια για την απόκτηση του 20χρονου μέσου, Γιουνούς Μούσα.

Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι είναι αρκετά ενεργή στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού αφού θέλει να ενισχυθεί με στόχο τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Ενδεικτικό αυτού είναι ότι η Μίλαν ολοκλήρωσε μέχρι στιγμής επτά μεταγραφές.

Οι «ροσονέρι» ανακοίνωσαν πρόσφατα την απόκτηση του Σαμουέλ Τσουκουέζε από τη Βιγιαρεάλ ωστόσο η ενίσχυση τους δεν σταματάει εκεί. Όπως αναφέρει ο Ιταλός δημοσιογράφος, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, η Μίλαν έφτασε συμφώνησε με τη Βαλένθια για τη μεταγραφή του Γιουνούς Μούσα.

Όπως αναφέρεται η συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων «έκλεισε» στα 20 εκατομμύρια ευρώ συν τα οποιαδήποτε μπόνους έχουν συμφωνηθεί. Ο ποδοσφαιριστής θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις την επόμενη εβδομάδα και θα υπογράψει συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας, κάτι που θα τον κρατήσει στο Μιλάνο μέχρι το 2028.

Ο Μούσα εντάχθηκε στη Βαλένθια τον Αύγουστο του 2019 όταν ο Αμερικανός μέσος αποχώρησε από τις ακαδημίες της Άρσεναλ. Ο 20χρονος αγωνίστηκε αρχικά στην β’ ομάδα των «νυχτερίδων» και σταδιακά με τις εμφανίσεις του ανέβηκε και καθιερώθηκε στην πρώτη.

Συνολικά ο Μούσα έφτασε τις 108 συμμετοχές και έχει απολογισμό πέντε γκολ και τρεις ασίστ. Την περασμένη σεζόν σε 37 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις μέτρησε δύο ασίστ. Επιπλέον ο Μούσα έπαιξε στις μικρές ομάδες της Εθνικής Αγγλίας ωστόσο από τον Νοέμβριο του 2020 εκπροσωπεί την Εθνική των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με την οποία έχει 24 συμμετοχές. Φυσικά ήταν παρών και στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στο Κατάρ τον περασμένο Δεκέμβριο.

Αυτός θα είναι ο δεύτερος Αμερικανός που θα μεταγραφεί φέτος στη Μίλαν αφού ήδη έχει ανακοινωθεί η απόκτηση του Κρίστιαν Πούλισικ από την Τσέλσι με επίσης 20 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον έχουν ενταχθεί στο ρόστερ οι Σαμουέλ Τσουκουέζε, Τιτζάνι Ρέιντερς, Ρούμπεν Λόφτους Τσικ, Νόαχ Οκαφόρ, Λούκα Ρομέρο και Μάρκο Σπορτιέλο.