Οι δέκα μεγάλοι αστέρες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που δέχτηκαν τα... πετροδόλαρα και συνεχίζουν στην Αραβία

Κουλιμπαλί, Καντέ, Κριστιάνο και Μπενζεμά

Οι δέκα μεγάλοι αστέρες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που δέχτηκαν τα... πετροδόλαρα και συνεχίζουν στην Αραβία

Ιάσονας Τσίλης 09:18 - 28.07.2023 / Ανανεώθηκε: 09:55 - 28.07.2023

Η μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Αλ Νασρ, άνοιξε τον δρόμο και πλέον αρκετοί σταρ των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων έχουν ακολουθήσει το ίδιο δρομολόγιο με τον Πορτογάλο σταρ.

Στα τέλη του 2022 η Αλ Νασρ θέλησε να κάνει μίδα τον Κριστιάνο Ρονάλντο, προσφέροντας του συμβόλαιο της τάξης των 200 εκατομμυρίων για δύο χρόνια, ποσό το οποίο αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο, καθώς περιέχει και εμπορικές συμφωνίες.

Οι Σαουδάραβες δεν αρκέστηκαν στη «βόμβα» αυτή και ετοίμασαν... αρκετές ακόμα, οι οποίες ανακοινώνονταν η μία μετά την άλλη.

Η πιο ηχηρή απ' αυτές αναμφίβολα ήταν η ανακοίνωση του Καρίμ Μπενζεμά από την Αλ Ιτιχάντ. Ελάχιστοι περίμεναν την αποχώρηση του Γάλλου σταρ από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ιδιαίτερα μετά την εξέλιξη του στον απόλυτο σταρ του συλλόγου, μετά την φυγή του Κριστιάνο.

Μέχρι στιγμής έξι ποδοσφαιριστές από την Premier League, το κατά τεκμήριο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο. Μπορεί στην Αγγλία να πληρώνονται αδρά, όμως οι προτάσεις των Αράβων ήταν τόσο δελεαστικές που δεν μπορούσαν να τις αρνηθούν.

Οι περιπτώσεις τους βέβαια διαφέρουν. Οι Φιρμίνο και Καντέ έχοντας φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο, κατακτώντας όλους τους μεγάλους τίτλους, θέλησαν να δοκιμάσουν μια νέα πρόκληση στην καριέρα τους, αλλά και να εξασφαλίσουν μια... καλή σύνταξη. Ο Bραζιλιάνος θα αγωνιστεί στην Αλ Αχλί, ενώ ο Γάλλος στην Αλ Ιτιχάντ.

Το ίδιο ισχύει και για τον Τζόρνταν Χέντερσον ο οποίος όντας χορτασμένος μετά από 12 χρόνια στη Λίβερπουλ, αποφάσισε να κλείσει αυτό το κεφάλαιο και να ανοίξει ένα καινούριο στα τελευταία χρόνια της ποδοσφαιρικής του πορείας, υπογράφοντας στην Αλ Ιτιφάκ.

Όσον αφορά τους Ρούμπεν Νέβες, Έντουαρντ Μεντί και Ντιόγο Ζότα, το κίνητρο ήταν πιο πολύ χρηματικό καθώς βρίσκονται ακόμα στο πικ τους ηλικιακά και έχουν ακόμα αρκετή βενζίνη στο ντεπόζιτο τους.

Στη λίστα αυτή προστίθεται και ο Καλιντού Κουλιμπαλί, ο οποίος μετά από μια απογοητευτική σεζόν με τη φανέλα της Τσέλσι αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του ως συμπαίκτης του Ρούμπεν Νέβες στην Αλ Χιλάλ.

Η Saudi Pro League έκανε άνοιγμα και στη Serie A, με την Αλ Χιλάλ να αποκτά και τον Σεργκέι Μιλίνκοβιτς Σάβιτς απ'τη Λάτσιο και την Αλ Νασρ να πλαισιώνει τον Κριστιάνο, με τον Μαρσέλο Μπρόζοβιτς.

Όλα αυτά ενώ βρισκόμαστε ακόμη στα τέλη Ιουλίου. Καμία εντύπωση δεν θα προξενήσουν εκ νέου κινήσεις από τις ομάδες της Σουδικής Αραβίας. Άλλωστε οι Ζίγιεχ και Φαμπίνιο βρέθηκαν μια ανάσα από τις Αλ Νασρ και Αλ Ιτιχάντ, με τον Μαροκινό να μην ολοκληρώνει την μεταγραφή του λόγω τραυματισμού και τον βραζιλιάνο να μην μπορεί να κλείσει λόγω των... μπουλντόγκ του και της σχετικής νομοθεσίας της χώρας, που τα θεωρεί επικίνδυνα.

Το ενδιαφέρον αδιαμφισβήτητα μονοπωλεί και η... πολιορκία της Αλ Χιλάλ στον Κιλιάν Εμπαπέ, ενώ και ο Σάντιο Μανέ εξετάζει αρκετά ενδεχόμενα μετακίνησης του στην Αραβία.

Στο Παρίσι η Αλ Χιλάλ, παρουσιάζει στον Εμπαπέ το πλάνο μιας μυθικής πρότασης - Πώς ο Γάλλος μπορεί να καρπωθεί 700 εκατ. ευρώ για μια σεζόν!
LIGUE 1

15:25 - 26.07.2023

Στο Παρίσι η Αλ Χιλάλ, παρουσιάζει στον Εμπαπέ το πλάνο μιας μυθικής πρότασης - Πώς ο Γάλλος μπορεί να καρπωθεί 700 εκατ. ευρώ για μια σεζόν!

Εκπρόσωποι της Αλ Χιλάλ βρίσκονται στο Παρίσι, με πρόθεση να συναντηθούν με τον Κιλιάν Εμπαπέ και να τον πείσουν να μετακομίσει στη Σαουδική Αραβία, προσφέροντας του μονοετές συμβόλαιο με νούμερα που... ζαλίζουν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Σαουδάραβες έχουν μπει δυνατά στο παιχνίδι και είναι αποφασισμένοι να δημιουργήσουν μια ισχυρή λίγκα και να θέσουν νέα στάνταρ στο Παγκόσμιο ποδόσφαιρο.