Ο Μάτσιεκ Καμίνσκι ο νέος ιδιοκτήτης της Κόρτραϊκ
i

©intime

Ο Μάτσιεκ Καμίνσκι ο νέος ιδιοκτήτης της Κόρτραϊκ

Δημήτρης Χούπης 17:42 - 14.06.2023 / Ανανεώθηκε: 17:43 - 14.06.2023

Η Κόρτραϊκ έκανε γνωστό πως ο νέος ιδιοκτήτης της ομάδας θα είναι ο Μάτσιεκ Καμίνσκι, ο οποίος την εξαγόρασε από τον Βίνσεντ Ταν.

Η Κόρτραϊκ έκανε γνωστό πως άλλαξε ιδιοκτησιακό καθεστώς, με τον Μάτσιεκ Καμίνσκι να αγοράζει την ομάδα από τον Βίνσεντ Ταν. Το Kaminski Group πήρε όλο το πακέτο των μετοχών της βελγικής ομάδας από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη της Κόρτραϊκ, ο οποίος ήταν εκεί για εφτά χρόνια. 

Ο επιχειρηματίας από τη Μαλαισία είχε αγοράσει την ομάδα έναντι 5.000.000 ευρώ τον Μάιο του 2015 και λέγεται πως την πούλησε για 15.000.000 ευρώ συν τα μπόνους

«Είμαστε μόνο στην αρχή αυτής της νέας περιπέτειας. Αυτό το πρότζεκτ δεν είναι μόνο επένδυση σε έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο, αλλά και επένδυση σε όλη την πόλη. Ο πατέρας μου κι εγώ, όλοι στην Kam Sports, κατανοούν ότι το βελγικό πρωτάθλημα είναι ένα δυνατό πρωτάθλημα. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε εδώ είναι να προσελκύσουμε ταλέντα και να αυξήσουμε την ποιότητα της ομάδας. Απώτερος σκοπός είναι να κάνουμε υπερήφανους τους φιλάθλους», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του γιου του Πολωνού επιχειρηματία, Μάικλ Καμίνσκι. 

Ο Καμίνσκι είχε δείξει έντονο ενδιαφέρον για να αγοράσει και τον Παναιτωλικό, αλλά οι προσπάθειές του δεν έπιασαν τόπο. Ο λόγος είναι  η αργοπορημένη αγορά των μετοχών της ομάδας του Αγρινίου από την οικογένεια Καμίνσκι. Μάλιστα ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του ιδιοκτήτη του Παναιτωλικού κ. Κωστούλα και του Αμερικανού επιχειρηματία είχε αποχωρήσει από το Αγρίνιο, κάτι που σηματοδότησε το τέλος του σίριαλ της αγορά της ομάδας. 

Όσον αφορά όμως την αγορά του Καμίνσκι στην Κόρτραϊκ, ο πρώην ιδιοκτήτης της βελγικής ομάδας δεν ήθελε στην αρχή να την πουλήσει στο γκρουπ που ελέγχουν την Μπόρνμουθ και την Μπέρνλι. Κάπως έτσι η Κόρτραϊκ κατέληξε στα χέρια του Καμίνσκι.