Ο Κανσέλο «σπάει» τη σιωπή του για τη κόντρα με τον Γκουαρντιόλα: «Δεν συμφωνούσαμε σε πολλά πράγματα»

Ζοάο Κανσέλο & Πεπ Γκουαρδιόλα

Ο Κανσέλο «σπάει» τη σιωπή του για τη κόντρα με τον Γκουαρντιόλα: «Δεν συμφωνούσαμε σε πολλά πράγματα»

Κώστας Τόπας 09:21 - 20.03.2024

Ο Ζοάο Κανσέλο έφυγε από τη Μάντσεστερ Σίτι τον Ιανουάριο του 2022 μετά από ρήξη με τον Πεπ Γκουαρντιόλα, με τον Πορτογάλο μπακ να παραδέχεται ότι ο λόγος της αποχώρησής του από τους Πολίτες ήταν λόγω διαφωνιών που είχε με τον Καταλανό προπονητή.

Πριν από λίγο καιρό ο Κανσέλο ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά όλα άλλαξαν στα μέσα της περασμένης σεζόν, όταν έχασε τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα και έπεσε σε κόντρα με τον Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι και το επιτελείο του ανησυχούσαν ότι η στάση του Κανσέλο επηρέαζε αρνητικά τα αποδυτήρια, οπότε πάρθηκε η απόφαση να τον παραχωρήσουν ως δανεικό για το υπόλοιπο της σεζόν. Ενώ η Σίτι ήταν απασχολημένη με την κατάκτηση του τρεμπλ, ο Κανσέλο πέρασε χρόνο στην Μπάγερν Μονάχου, πριν πάει στην Μπαρτσελόνα ως δανεικός για μια σεζόν το περασμένο καλοκαίρι.

Τώρα ο Πορτογάλος αμυντικός, μίλησε για πρώτη φορά ανοικτά για τις διαφωνίες του με τον Γκουαρντιόλα.

«Υπάρχουν πράγματα στα οποία δεν συμφωνήσαμε, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συμφωνήσουμε σε όλα», δήλωσε ο Κανσέλο στο πορτογαλικό δίκτυο RTP. «Είχα πράγματα στα οποία δεν συμφωνούσα ή δεν συμφωνούσε με κάτι που εέλεγα. Αλλά δεν έχω δυσαρέσκεια, είμαι πολύ ευγνώμων. Η ζωή συνεχίζεται, είμαι πολύ, πολύ χαρούμενος εδώ στη Μπαρτσελόνα».

Ο Κανσέλο τόνισε στη συνέχεια ότι είναι «εκεί που πάντα ήθελα να είμαι», παραδεχόμενος ότι δεν θέλει να επιστρέψει στη Σίτι στο τέλος της σεζόν. «Αυτή τη στιγμή από τη Μπαρτσελόνα δεν μου έχουν πει τίποτα, αλλά ελπίζω να μείνω. Κάνω τα πάντα για να συμβεί αυτό».

«Θέλω πολύ να παίξω για την Μπενφίκα, πραγματικά, αλλά θέλω να παίξω άλλα δύο ή τρία χρόνια εδώ. Αν και έχουμε οικονομικά προβλήματα, είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Μετά την Μπενφίκα, είναι ο σύλλογος που πάντα μου άρεσε. Ο Πέπε μου είπε πολλές φορές ότι ήμουν παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά του είπα ότι ήταν για την Μπαρτσελόνα. Η αλήθεια είναι ότι είμαι εκεί που πάντα ήθελα να είμαι».

Πάου Κουμπαρσί: Ο 17χρονος «ξυλουργός» που έπαιξε Champions League με αέρα «30αρη» και είναι ο επόμενος ηγέτης της Μπαρτσελόνα (vids)
CHAMPIONS LEAGUE

11:45 - 13.03.2024

Πάου Κουμπαρσί: Ο 17χρονος «ξυλουργός» που έπαιξε Champions League με αέρα «30αρη» και είναι ο επόμενος ηγέτης της Μπαρτσελόνα (vids)

Σε ηλικία μόλις 17 ετών και λιγότερο από δύο μήνες μετά την πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση, ο Πάου Κουμπαρσί αναδείχθηκε ο καλύτερος παίκτης του αγώνα με τη Νάπολι. Το «wonderkid» από τη Λα Μασία συγκέντρωσε τα φώτα όλων.

Η παραδοχή του Κανσέλο ότι θέλει να τελειώσει την καριέρα του στην Μπενφίκα απηχεί τα σχόλια του Μπερνάρντο Σίλβα, ο οποίος πρόσφατα είπε ότι θέλει να επιστρέψει στον σύλλογο όπου ξεκίνησε την καριέρα του. Ο Κανσέλο έκανε περικοπή μισθών για να ενταχθεί στη Μπαρτσελόνα ως δανεικός και με τρία χρόνια να απομένουν στο συμβόλαιό του με τη Σίτι, θα μπορούσε να χρειασθεί μια μεγάλη αμοιβή για να φύγει από το Μάντσεστερ σε μόνιμη βάση.