Κανσέλο: «Η Πορτογαλία δεν εξαρτάται πλέον από τον Κριστιάνο»

Ζοάο Κανσέλο & Κριστιάνο Ρονάλντο

i

©Photo by Octavio Passos/Getty Images/Ideal Images

Κανσέλο: «Η Πορτογαλία δεν εξαρτάται πλέον από τον Κριστιάνο»

Κώστας Τόπας 12:11 - 21.03.2024

Ο Ζοάο Κανσέλο αφού πρώτα αποθέωσε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τόνισε πως στην εθνική Πορτογαλίας δεν εξαρτώνται από τον αστέρα της Αλ Νασρ.

H Πορτογαλία θα αντιμετωπίσει τη Σουηδία και τη Σλοβενία σε φιλικά προετοιμασίας, προκειμένου να φτάσει στο Euro 2024 στην καλύτερη κατάσταση. Αν και οι συνθήκες δεν φαίνονται να είναι ιδανικές, αφού μια ποινή εναντίον του Κριστιάνο Ρονάλντο προκάλεσε εσωτερικές αναταράξεις στην πορτογαλική ομάδα.

Ο Ζοάο Κανσέλο, ένας από τους ηγέτες της ομάδας, ρωτήθηκε για την απουσία του «CR7» στην πρώτη φιλική αναμέτρηση και, πέρα ​​από τους προφανείς επαίνους, ξεκίνησε έναν δυναμικό προβληματισμό και ξεκαθάρισε ότι βρίσκεται στο λυκόφως της καριέρας του: «Είναι σημαντικός παίκτης για εμάς, αλλά η κορύφωση της καριέρας ενός παίκτη, είναι από τα 25 στα 32. Η αλήθεια είναι ότι πέρασε 15 χρόνια παλεύοντας για τη Χρυσή Μπάλα με τον Λέο Μέσι, σωστά;».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο δεξιός μπακ της Μπαρτσελόνα τόνισε το πόσο σημαντικό είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο να σκοράρει για την Πορτογαλία, αλλά παραδέχτηκε ότι η χώρα του θα μπορέσει να συνεχίσει χωρίς αυτόν: «Νομίζω ότι είναι ένας παίκτης που συνεχίζει να είναι σημαντικός για εμάς. Δεν θα έλεγα ότι εξαρτιόμαστε από εκείνον, γιατί στις μέρες μας υπάρχουν πολλά ταλέντα στην ομάδα και νομίζω ότι είναι όλα σημαντικά».

Οπαδός της Αλ Νασρ τα... έχωσε στον Ρονάλντο: «Να φύγει πρώτος από την ομάδα - Ήταν φάντασμα στον αγώνα!» (vid)
REST OF THE WORLD

14:52 - 12.03.2024

Οπαδός της Αλ Νασρ τα... έχωσε στον Ρονάλντο: «Να φύγει πρώτος από την ομάδα - Ήταν φάντασμα στον αγώνα!» (vid)

Η Αλ Νασρ γνώρισε τον αποκλεισμό στα προημιτελικά του Ασιατικού Champions League, ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν κατάφερε να την οδηγήσει στην πρόκριση κι ένας φίλος της ομάδας ξέσπασε.

Και κατέληξε λέγοντας στο RTP: «Δεν θα έλεγα ότι πριν η εθνική ομάδα εξαρτάται από αυτόν, γιατί νομίζω ότι υπήρχαν σπουδαίοι παίκτες πριν από αυτόν. Έπαιζε με τον Ντέκο, έπαιζε με τον Φίγκο, έπαιζε με τον Ρούι. Κόστα, Παουλέτα, Νούνο Γκόμες, Μανίτσε μεταξύ άλλων».