Αποθέωση Πικέ για Σερ Άλεξ Φέργκιουσον: «Ήταν ο δεύτερος μου πατέρας»
i

©intime

Αποθέωση Πικέ για Σερ Άλεξ Φέργκιουσον: «Ήταν ο δεύτερος μου πατέρας»

Δημήτρης Χούπης 21:35 - 20.03.2024

Ο Ζεράρ Πικέ αποθέωσε τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, τονίζοντας ότι όταν ήταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Σκωτσέζος ήταν ο δεύτερος του πατέρας.

Ο Ζεράρ Πικέ αποτέλεσε ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για περίπου τρία χρόνια, αλλά σε αυτό το διάστημα είχε μόλις 23 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός αποκτήθηκε από τους «κόκκινους διαβόλους» το καλοκαίρι του 2004, αλλά δόθηκε δανεικός στη Σαραγόσα το 2006.

Μπορεί να επέστρεψε στην ομάδα του Old Trafford το καλοκαίρι του 2006, αλλά τελικά αποκτήθηκε από την Μπαρτσελόνα τον Ιούλιο του 2008 ως κανονικής μεταγραφή. Με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Ισπανός μάλιστα κατέκτησε μία Premier League και ένα Carabao Cup, πριν πάρει μετακινηθεί στη Βαρκελώνη και γράψει ιστορία με τη φανέλα των «μπλαουγκράνα».

Ο πρώην στόπερ της Μπαρτσελόνα λοιπόν μίλησε στο Sky Sports και αναφέρθηκε στη θητεία του στους «κόκκινους διαβόλους» και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. «Ήταν σαν δεύτερος πατέρας μου», είπε ο Ισπανός αποθεώνοντας τον θρυλικό Σκωτσέζο τεχνικό. Ενώ στη συνέχεια ανέφερε πως όταν έμαθε για το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα, ο Πικέ μίλησε με τον Φέργκιουσον, ο οποίος τον άφησε να αποχωρήσει παρόλο που του ήταν δύσκολο.

«Ήταν σαν δεύτερος πατέρας μου. Εγώ ήμουν 17 χρονών όταν ήρθα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με βοήθησε πάρα πολύ να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα. Είχα αφήσει πίσω στην Ισπανία την οικογένεια και τους φίλους και προφανώς ήταν πολύ δύσκολο για μένα. Έπρεπε να μάθω μία νέα γλώσσα, να ζω σε μία νέα πόλη με διαφορετική κουλούρα.

Όταν έμαθα ότι ενδιαφέρεται η Μπαρτσελόνα για εμένα, μίλησα στον Σερ Άλεξ και του είπα ότι ήταν το όνειρό μου να παίξω εκεί. ‘Ήταν δύσκολο για τον ίδιο, όμως μου έκανε τη χάρη και δεν ζήτησε μεγάλο ποσό για να γίνει η μεταγραφή. Νομίζω ζήτησε μόνο πέντε εκατομμύρια και εν τέλει με άφησε να φύγω», ήταν τα λόγια του Πικέ χαρακτηριστικά.