Ο Ράτκλιφ το πήρε απόφαση: Αυτός θα είναι ο νέος προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

σερ Τζιμ Ράτκλιφ

i

PrtScr

Ο Ράτκλιφ το πήρε απόφαση: Αυτός θα είναι ο νέος προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Κώστας Τόπας 15:16 - 20.03.2024 / Ανανεώθηκε: 15:18 - 20.03.2024

Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, συνιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και επικεφαλής των ποδοσφαιρικών επιχειρήσεων, δεν επιθυμεί να συνεχίσουν οι «κόκκινοι διάβολοι» με τον Έρικ Τεν Χαχ τη νέα σεζόν.

Αν και το γεγονός ότι απέκλεισε τη Λίβερπουλ στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Αγγλίας και έτσι έφτασε στα ημιτελικά της παλαιότερης διοργάνωσης συλλόγων έχει βελτιώσει την κατάσταση του Έρικ τεν Χαχ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όλα δείχνουν ότι ο Ολλανδός προπονητής δεν θα συνεχίσει να βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας του «Ολντ Τράφορντ» από το φετινό καλοκαίρι.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα εύσημα του επικρινόμενου Τεν Χαχ είναι μεγαλύτερα από πριν γιατί άφησε έξω τον μεγαλύτερο ιστορικό αντίπαλο του Κυπέλλου Αγγλίας, στους ημιτελικούς του οποίου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αντιμετωπίσει την Κόβεντρι. Από την άλλη βέβαια, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι 6η στον πίνακα της Premier League, 17 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Άρσεναλ και τη Λίβερπουλ, η οποία είναι δεύτερη. Η ομάδα του «Ολντ Τράφορντ» δεν έχει κερδίσει την Premier League από το 2012-13 και σίγουρα αυτός ο στόχος για τη φετινή σεζόν δεν είναι εφικτός.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί βλέπουν το πιθανότερο ότι ο Σερ Τζιμ Ρέτκλιφ, συνιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και υπεύθυνος των ποδοσφαιρικών επιχειρήσεων, πιστεύει ότι είναι απαραίτητο να ξεκινήσει ένα άλλο έργο και η πρώτη του επιλογή για να το πραγματοποιήσει είναι ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ, νυν προπονητής της εθνικής Αγγλίας.

Μάλιστα, ο Ράτκλιφ έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Σάουθγκεϊτ και ελπίζει ότι ο 53χρονος προπονητής θα του δώσει σύντομα απάντηση. Το συμβόλαιο του Σάουθγκεϊτ με την Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου και θεωρείται πιθανό ότι μετά το Euro 2024 στη Γερμανία θα επιλέξει να αφήσει τα «τρία λιοντάρια» στα οποία επικεφαλής της εθνικής Αγγλίας από τον Σεπτέμβριο του 2016.

Ο Ράτκλιφ θέλει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πίσω στην κορυφή όχι υπογράφοντας μεγάλα αστέρια για αστρονομικά ποσά και γνωρίζοντας τα νεαρά ταλέντα του αγγλικού ποδοσφαίρου. Λίγοι γνωρίζουν περισσότερα από τον Σάουθγκεϊτ , ο οποίος πριν γίνει προπονητής ήταν τεχνικός κάτω των 21 ετών και συντονιστής Ακαδημιών.