«Δεν είναι τόσο έξυπνο να αγοράσεις τώρα τον Εμπαπέ»: Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ για τα μεταγραφικά σχέδια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vid)

σερ Τζιμ Ράτκλιφ

i

PrtScr

«Δεν είναι τόσο έξυπνο να αγοράσεις τώρα τον Εμπαπέ»: Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ για τα μεταγραφικά σχέδια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vid)

Κώστας Τόπας 12:04 - 19.03.2024

Ο σερ Τζιμ Ράτκλιφ κλήθηκε να μιλήσει για την μεταγραφική στρατηγική που έχει ώστε να βελτιώσει το ρόστερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τονίζοντας ότι θα προτιμούσε να βρει τον «επόμενο Εμπαπέ», παρά να ξοδέψει χρήματα για τους σημερινούς αστέρες του ποδοσφαίρου.

Ο σερ Τζιμ Ράτκλιφ ολοκλήρωσε μια συμφωνία για μερίδιο στον σύλλογο τον περασμένο μήνα και έχει πάρει τον έλεγχο των ποδοσφαιρικών υποθέσεων στο «Ολντ Τράφορντ». Ο πρόεδρος της Ineos ήταν ανοιχτός στην επιθυμία του να ανακαινίσει ή να ανοικοδομήσει το παλιό γήπεδο του συλλόγου, το οποίο χρήζει εκσυγχρονισμού εδώ και αρκετό καιρό.

Αρκετοί σύλλογοι της Premier League έχουν ξεκινήσει νέα έργα στα γήπεδα ή εκτεταμένες βελτιώσεις στα υπάρχοντα γήπεδά τους, ενώ ο Ράτκλιφ από πλευράς του «ζηλεύει» τις εγκαταστάσεις που απολαμβάνουν οι Ισπανοί, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα. Ο 71χρονος πιστεύει ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αξίζει ένα γήπεδο που αντικατοπτρίζει τη θέση της ως μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές οντότητες στον κόσμο.

«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη ομάδα στον κόσμο», είπε ο Ράτκλιφ στο podcast του Geraint Thomas Cycling Club. «Σίγουρα στους τρεις κορυφαίους συλλόγους στον κόσμο. Είναι ίσως η μεγαλύτερη αθλητική μάρκα παγκοσμίως. Μοιάζει λίγο με την Coca-Cola – όπου κι αν πάτε στον κόσμο, έχουν ακούσει για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Πρέπει να έχει ένα γήπεδο που να ταιριάζει στον σύλλογο και τη φίρμα. Αυτό μπορεί να ίσχυε πριν από 20 χρόνια, αλλά δεν είναι σήμερα. Το Ολντ Τράφορντ είναι λίγο παλιό», τόνισε χαρακτηριστικά προτού αναφερθεί στα μεταγραφικά σχέδια που έχει για την βελτίωση του ρόστερ.

«Ο Εμπαπέ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Θα προσπαθούσα να βρω τον επόμενο Εμπαπέ αντί να ξοδέψω μια περιουσία προσπαθώντας να αγοράσω την επιτυχία. Δεν είναι τόσο έξυπνο να υπογράψεις τον Εμπαπέ τώρα, είναι πιο δύσκολο να βρεις τον επόμενο Εμπαπέ, τον επόμενο Μπέλιγχαμ ή τον επόμενο Ρόι Κιν», τόνισε.

Με αφιονισμένο Εμπαπέ η Παρί διέλυσε με εξάρα τη Μονπελιέ - Χαμός με πέντε ομάδες παλεύουν για την έξοδο στο Champions League
LIGUE 1

23:57 - 17.03.2024

Με αφιονισμένο Εμπαπέ η Παρί διέλυσε με εξάρα τη Μονπελιέ - Χαμός με πέντε ομάδες παλεύουν για την έξοδο στο Champions League

Η Παρί Σεν Ζερμέν με τρία γκολ του Κιλιάν Εμπαπέ ισοπέδωσε με 6-2 τη Μονπελιέ. Μονακό, Λιλ, Μπρεστ, Νις και Λανς μάχονται για την έξοδο στο Champions League.

«Είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής αλλά δεν είναι εκεί που εστιάζουμε. Η λύση δεν είναι να ξοδέψουμε πολλά χρήματα σε μερικούς σπουδαίους παίκτες. Το έχουν κάνει, αν δεις τα τελευταία 10 χρόνια. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε τους κατάλληλους ανθρώπους στα σωστά κουτιά, να διαχειριζόμαστε και να οργανώνουμε το κλαμπ. Πρέπει να φροντίσουμε να κάνουμε σωστά τις προσλήψεις, ένα τόσο σημαντικό μέρος της λειτουργίας μιας ποδοσφαιρικής ομάδας είναι η σωστή πρόσληψη, η εύρεση νέων παικτών», κατέληξε ο Ράτκλιφ.