«Πέρασα 20 μέρες αιμορραγώντας και κάνοντας εμετούς», ο Γκονσάλο Ράμος μιλάει για τον ιό που τον έκανε να χάσει οκτώ κιλά

Γκονσάλο Ράμος

i

PrtScr

«Πέρασα 20 μέρες αιμορραγώντας και κάνοντας εμετούς», ο Γκονσάλο Ράμος μιλάει για τον ιό που τον έκανε να χάσει οκτώ κιλά

Κώστας Τόπας 11:26 - 19.03.2024

Για πρώτη φορά από τότε που κυκλοφόρησαν οι φήμες, ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν, Γκονσάλο Ράμος, αποκάλυψε την ταλαιπωρία που υπέστη αυτόν τον χειμώνα λόγω ίωσης που τον έστειλε στο νοσοκομείο για αρκετές ημέρες.

Ο Γκονσάλο Ράμος υπέστη σοβαρή ιογενή λοίμωξη στα τέλη του 2023, απαιτώντας τη νοσηλεία του. Ένας ιός που θα του έκανε να χάσει οκτώ κιλά, μεταξύ άλλων επιπλοκών. Μια ιατρική αποτυχία που εξηγούσε γιατί ο Πορτογάλος επιθετικός έπαιξε τόσο λίγα ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν, εκείνο το διάστημα. Τότε, το πρόβλημα υγείας δεν αποκαλύφθηκε ούτε από την γαλλική ομάδα ούτε από τον παίκτη. Η μόλυνση επηρέασε την προπόνησή του καθώς και τις επιδόσεις του στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας παίξει μόνο ένα λεπτό κατά τον μήνα Δεκέμβριο.

Μετά από αυτόν τον περίπλοκο μήνα, ο Γκονσάλο Ράμος εισήχθη στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Πορτογαλία τα Χριστούγεννα, με την κατάστασή του να έχει επιδεινωθεί.

«Είχα έναν περίπλοκο μήνα τον Δεκέμβριο. Πρώτα κόλλησα έναν ιό που στη συνέχεια μετατράπηκε σε λοίμωξη του παχέος εντέρου», εξήγησε στη Record. Οι πληροφορίες δεν αποκαλύφθηκαν ποτέ από τον σύλλογο. Ο Λουίς Ενρίκε είχε μόλις παραδεχτεί ότι ο παίκτης του «έχασε μερικά κιλά».

«Πέρασα 20 ημέρες αιμορραγώντας και έκανα εμετούς, χωρίς να μπορώ να φάω, με πολύ υψηλό πυρετό», είπε ο Γκονσάλο Ράμος στη Record. «Έπρεπε να πάω στο νοσοκομείο τέσσερις ή πέντε φορές. Έχασα 8 κιλά και, κατά τη διάρκεια μιας σεζόν προσαρμογής στη Γαλλία, αυτό δεν βοήθησε. Έπειτα έπρεπε να ανακτήσω το βάρος στη μέση της σεζόν, να κάνω μια προετοιμασία τον Ιανουάριο που δεν είναι εύκολο».

Αν και δεν είναι πάντα στις βασικές επιλογές του Λουίς Ενρίκε, ο Γκονσάλο Ράμος έχει σκοράρει έξι γκολ από την αρχή της χρονιάς, σε όλες τις διοργανώσεις. Όταν βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, ο Πορτογάλος συνεχίζει να ξεχωρίζει για την ενέργειά του, το τρέξιμο χωρίς μπάλα, την ευφυΐα των κινήσεών του, αλλά και τον αυθορμητισμό του μπροστά από το τέρμα, τις εμφανίσεις του απέναντι στην Μαρσέιγ, όπου σκόραρε δύο γκολ, και πιο πρόσφατα εναντίον της Λιλ