Τα διαδικτυακά χρόνια πολλά του Παναθηναϊκού στον Γιώργο Καραγκούνη (pic)

Στη Νέα Υόρκη σε εκδήλωση της Ίντερ βρέθηκε ο Καραγκούνης.

i

©intime

Τα διαδικτυακά χρόνια πολλά του Παναθηναϊκού στον Γιώργο Καραγκούνη (pic)

Γιάννης Λιβανός 15:02 - 06.03.2024

Γενέθλια έχει σήμερα (06/03) ο Γιώργος Καραγκούνης και η ομάδα ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού φρόντισε να ευχηθεί στον άλλοτε παίκτη της μέσω του λογαριασμού της στο facebook.

Τα 47 του χρόνια συμπλήρωσε σήμερα ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο βετεράνος Έλληνας ποδοσφαιριστής γεννήθηκε σαν σήμερα το 1977.

Ο «τυπάρας» αποτέλεσε έναν ιδιαίτερα σημαντικό ποδοσφαιριστή για το «τριφύλλι» κι έτσι οι άνθρωποι της ομάδας δεν ξέχασαν να ευχηθούν στον παίκτη που φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού για 12 χρόνια!

Το μήνυμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Παιδί βγαλμένο απ' τις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού, ο μοναδικός Γιώργος Καραγκούνης υπηρέτησε και αγάπησε το Τριφύλλι όσο λίγοι. Ο αγαπημένος μας «Κάρα» έχει γενέθλια και όλοι στον Παναθηναϊκό του ευχόμαστε χρόνια πολλά!».

Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καραγκούνης ξεκίνησε την καριέρα του από τα «φυτώρια» του Παναθηναϊκού το μακρινό 1993. Στην αρχή ο «τυπάρας» δόθηκε για μία διετία δανεικός στον Απόλλωνα Σμύρνης, για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να εγκλιματιστεί σε επίπεδο πρώτης εθνικής (πρώην Super League).

Το 1998 ο «Κάρα» έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού, στην οποία παρέμεινε έως το 2003. Έκτοτε ακολούθησαν οι Ιντερ και Μπενφίκα προτού ο Έλληνας μέσος φορέσει και πάλι το «τριφύλλι» στο στήθος (2007).

Το 2012 και σε προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία (ήταν ήδη 35 ετών) μετακινήθηκε στη Φούλαμ, στην οποία έμεινε για δύο σεζόν, «γράφοντας» 47 εμφανίσεις και τρία γκολ στο κατά πολλούς καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, την Premier League.

Το καλοκαίρι του 2004 ο Γιώργος Καραγκούνης υπήρξε μέλος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Ελλάδας στο καλοκαίρι της «Εθνικής μας υπερηφάνειας», παίζοντας μάλιστα καθοριστικό ρόλο στην «ξέφρενη» πορεία της χώρας μας στον θεσμό του Euro, το οποίο και κατέκτησε.

Στην τροπαιοθήκη του Καραγκούνη πέραν του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υπάρχει ένα κύπελλο Ιταλίας (με την Ιντερ, 2005), και το νταμπλ (κύπελλο και πρωτάθλημα στην Ελλάδα) που κατέκτησε ο Παναθηναϊκός τη σεζόν 2009-2010.