Ανακοινώθηκε από την Αλ Σαμπάμπ ο Καράσκο

Γιανίκ Καράσκο

i

©Al-Shabab

Ανακοινώθηκε από την Αλ Σαμπάμπ ο Καράσκο

Κώστας Τσιακλής 08:59 - 05.09.2023 / Ανανεώθηκε: 08:59 - 05.09.2023

Ο Γιανίκ Καράσκο ανακοινώθηκε και επίσημα από την Αλ Σαμπάμπ της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Γιανίκ Καράσκο είναι και επίσημα ποδοσφαιριστής της Αλ Σαμπάμπ. Ο Βέλγος υπέγραψε συμβόλαιο τριών ετών και έγινε ακόμα ένα παίκτης που θα συνεχίσει την καριέρα του στη Σαουδική Αραβία.

Το μεταγραφικό παράθυρο στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχει κλείσει ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί και στη Σαουδική Αραβία. Οι ομάδες του τοπικού πρωταθλήματος έχουν στη διάθεση τους ακόμα δύο μέρες για να ολοκληρώσουν τις τελευταίες τους προσθήκες, βάζοντας τέλος σε ένα ιδιαίτερα δαπανηρό καλοκαίρι.

Η Αλ Σαμπάμπ ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας (04/09) την καλύτερη της μεταγραφή μέχρι τώρα. Συγκεκριμένα με τα «λιοντάρια» θα αγωνίζεται πλέον ο Γιάνικ Καράσκο που αποχώρησε από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Σύμφωνα με τον Ιταλό δημοσιογράφο, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, οι «ροχιμπλάνκος» θα βάλουν στα ταμεία τους συνολικά 15 εκατομμύρια ευρώ. Ο Βέλγος από την άλλη υπέγραψε συμβόλαιο τριών χρόνων.

Ο Καράσκο αποτελεί τη δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή της Αλ Σαμπάμπ. Μπροστά του βρίσκεται μόνο ο Χαμπίμπ Ντιαλό που αποκτήθηκε με 18 εκατομμύρια ευρώ από το Στρασβούργο. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Καράσκο φεύγει από την Ευρώπη και την Ατλέτικο με προορισμό το άγνωστο... Υπενθυμίζουμε ότι τον Φεβρουάριο του 2018 ο 30χρονος είχε μεταγραφεί στην DL της Κίνας με 30 εκατομμύρια ευρώ.

Συνολικά με τη φανέλα της Ατλέτικο κατέγραψε 266 συμμετοχές και έχει απολογισμό 47 γκολ και 45 ασίστ. Τη φετινή σεζόν ξεκίνησε βασικός και στα τρία παιχνίδια των Μαδριλένων και μέτρησε μια ασίστ. Ο Καράσκο έχει επίσης μια κατάκτηση κυπέλλου και ενός Europa League. Στην Αλ Σαμπάμπ θα συναντήσει και τον Έβερ Μπανέγκα που στο παρελθόν πέρασε από Ατλέτικο Μαδρίτης, Βαλένθια, Ίντερ και Σεβίλλη.