Ο Καρβαλιάλ δίπλα στον Μουρίνιο και η... ατάκα: «Έλα μέσα, δώσε κέικ στα παιδιά» (vids)

Κάρλος Καρβαλιάλ & Ζοσέ Μουρίνιο

i

PrtScr

Ο Καρβαλιάλ δίπλα στον Μουρίνιο και η... ατάκα: «Έλα μέσα, δώσε κέικ στα παιδιά» (vids)

Κώστας Τόπας 08:28 - 05.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:54 - 05.12.2023

Η σχέση του Κάρλος Καρβαλιάλ με τον Ζοσέ Μουρίνιο. Το κοινό τους παρελθόν στην Premier League και τα «μυστικά» του Special One στον νέο τεχνικό του Ολυμπιακού.

Ηταν 31 Μαρτίου 2018, όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ζοσέ Μουρίνιο επικράτησε της Σουόνσι του Κάρλος Καρβαλιάλ με 2-0. Ο «Special One» ήταν σε τόσο καλή διάθεση μετά τη νίκη της ομάδας του που κάλεσε τον ομόλογό του Κάρλος Καρβαλιάλ να καθίσει μαζί του στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα.

Ο προπονητής των «κόκκινων διαβόλων» χαιρέτισε την «τέλεια» απόδοση του πρώτου ημιχρόνου από τους παίκτες του, η οποία έδωσε τα καθοριστικά γκολ από τους Ρομέλου Λουκάκου και Αλέξις Σάντσες

«Το πρώτο ημίχρονο ήταν τέλειο», είπε ο Μουρίνιο. «Ίσως ένα ακόμη γκολ και το παιχνίδι να τελειώσει. Το πρώτο ημίχρονο ήταν ίσως ένα από τα καλύτερα που παίξαμε εδώ. Ο άλλοτε τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρόσθεσε: «Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαφορετικό. Νομίζω, πρώτα απ' όλα, τα εύσημα στον Κάρλος γιατί βελτίωσε την ομάδα στο ημίχρονο. Αλλά νομίζω ότι το αφήσαμε λίγο, πιθανώς επειδή έξι ή επτά παίκτες έπαιξαν ποδόσφαιρο με τις εθνικές τους μεσοβδόμαδα.

Τότε ήταν που ο Μουρίνιο κάλεσε τον Καρβαλιάλ στην αίθουσα, λέγοντας στον συμπατριώτη του: «Έλα, έλα μέσα, δώσε κέικ στα παιδιά». Ο άλλοτε τεχνικός της Σουόνσι αποδέχτηκε την πρόσκληση και περίμενε υπομονετικά να τελειώσει τις δηλώσεις του ο «Special One».

«Νομίζω ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άξιζε τη νίκη», είπε ο Καρβαλιάλ. «Είναι τόσο ξεκάθαρο ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άρχισε να παίζει πολύ δυνατά με υψηλή ένταση».

«Μου αρέσει πολύ… είναι έμπνευση»

Ο Καρβαλιάλ λέει ότι θεωρεί τον Μουρίνιο καλό του φίλο. «Δεν μου αρέσει να μιλάω για αντιπάλους, αλλά κάνω μια εξαίρεση για τον Μουρίνιο γιατί μου αρέσει πολύ - είναι μεγάλος προπονητής και ο καλύτερος από την Πορτογαλία», είπε ο Καρβαλιάλ , ο οποίος έβγαλε άδεια για την προπονητική από την UEFA μαζί με τον Μουρίνιο

«Είναι έμπνευση, είναι ο βασιλιάς μας στο ποδόσφαιρο. Άνοιξε τις πόρτες στη νέα γενιά Πορτογάλων προπονητών να φύγουν στο εξωτερικό. Ήταν σημαντικό για μένα, όλους τους προπονητές, όχι μόνο για την αυτοπεποίθηση, αλλά και για τον τρόπο που οι άνθρωποι γενικά άρχισαν να αναζητούν τους Πορτογάλους προπονητές. Είναι έξυπνος, μιλάει πολλές γλώσσες, εργάζεται σε πολλές διαφορετικές χώρες, καλό ντύσιμο, ωραίο πρόσωπο, δίνει μια εικόνα της σύγχρονης Πορτογαλίας στον κόσμο και είμαι περήφανος που ανήκει στη χώρα μου».

Ο Μουρίνιο βοήθησε επίσης προσωπικά τον Καρβαλιάλ, προσκαλώντας τον να περάσει ένα μικρό χρονικό διάστημα σε πρώην του συλλόγους Τσέλσι και Ρεάλ Μαδρίτης. «Ήμουν εκεί μια εβδομάδα κάθε φορά, οπότε είδα κάποια προπόνηση και καταλαβαίνω τη φιλοσοφία», αποκάλυψε. «Αλλά δεν τον ακολουθώ και θα απογοητευόταν αν το έκανα γιατί έχει τις ιδέες του και εγώ τις δικές μου.

Ίσως εκεί να έχουμε κάποια κοινά πράγματα στη μεθοδολογία και να έχουμε και οι δύο δυνατές προσωπικότητες - αλλά διαφορετικές. Είναι μια διαφορετική προσωπικότητα δημόσια και ιδιωτικά. Είναι ένας πολύ καλός τύπος, πολύ αστείος. Ξέρω ότι η προσωπικότητά του είναι πολύ δυνατή, πολύ αμφιλεγόμενη. Είτε τον αγαπάς είτε τον μισείς. Το ξέρω αυτό. Συνήθως όμως ο σύλλογος, οι οπαδοί του συλλόγου τον αγαπούν. Οι άνθρωποι (που υποστηρίζουν άλλους συλλόγους) δεν τον συμπαθούν. Αυτή είναι η συνέπεια της προσωπικότητας. Διάλεξε αυτόν τον τρόπο, του αρέσει.

Ο Μουρίνιο από την πλευρά του ότι εκτιμά τα καλά λόγια του φίλου του Καρβαλιάλ, λέγοντας: 

«Μίλησα μαζί του χθες το βράδυ - είπε ότι ήμουν ο βασιλιάς των προπονητών, όχι ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου», είπε ο τεχνικός της Ρόμα σήμερα. «Είπε ότι από την περίοδο των νικών μου με την Πόρτο και από τη στιγμή που έφυγα από τη χώρα, άνοιξα την πόρτα για να φύγουν περισσότεροι Πορτογάλοι προπονητές, κάτι που ξέρω ότι ισχύει. Αλλά μιλάω με τον Κάρλος μερικές φορές κάθε εβδομάδα. Αυτή η εβδομάδα δεν ήταν διαφορετική. Έτσι χθες το βράδυ μιλήσαμε λίγο και τον ευχαρίστησα για τα καλά του λόγια γιατί ένα πράγμα είναι να σκέφτεσαι και ένα να λες».

🔴Baladeros LIVE: Ο Μαρτίνεθ, ο Καρβαλιάλ και οι... ιπτάμενοι Βίντα, Ιωαννίδης και ΠΑΟΚ

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!