Αντσελότι: «Ας ελπίσουμε να κερδίσει η Ρόμα το Europa League»

Κάρλο Αντσελότι - Ρόμα

i

©BeFunky

Αντσελότι: «Ας ελπίσουμε να κερδίσει η Ρόμα το Europa League»

Κώστας Τσιακλής 18:05 - 30.05.2023

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι, αναφέρθηκε στον τελικό του Europa League και δήλωσε πως ελπίζει να το κατακτήσει η Ρόμα, όμαδα στην οποία αγωνίστηκε στο παρελθόν.

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι, αναφέρθηκε στον τελικό του Europa League, εκεί όπου κοντράρονται Σεβίλλη και Ρόμα (Τετάρτη 31/05, 22:00). Ο Ιταλός τεχνικός έδειξε και την πρότιμηση του για το νικητή αφού είπε πως ελπίζει να κερδίσει η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο. Άλλωστε αυτό έμοιαζε και το πιο πιθανό αν αναλογιστεί κάποιος το παρελθόν του με τους Ρωμαίους.

Λίγες μέρες μετά τη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Σεβίλλης (1-2), ο προπονητής των «μερένγκες», Κάρλο Αντσελότι, ρωτήθηκε για τον τελικό του Europa League, εκεί όπου η πολυνίκης του θεσμού (με 6 κατακτήσεις) θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Ιταλός τεχνικός ανέλυσε την αναμέτρηση και τις δύο ομάδες ενώ έδειξε και την προτίμηση του για το νικητή καθώς είπε πως ελπίζει το τρόπαιο να το πάρει η Ρόμα. Συγκεκριμένα ο Κάρλο Αντσελότι ανέφερε τα εξής:

«Η Ρόμα έχει τη δυνατότητα να παίξει το παιχνίδι της και να προσπαθήσει να κερδίσει. Ο προπονητής είναι πολύ έμπειρος στους τελικούς στον πάγκο και σίγουρα θα παλέψει για τη νίκη. Ας ελπίσουμε να κερδίσει η Ρόμα τον τελικό του Europa League. Η Σεβίλλη ήταν πολύ καλύτερη τους τελευταίους δύο μήνες αφού ξεπέρασε μια πιο περίπλοκη περίοδο. Ήταν σχεδόν στη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά από τότε που άλλαξε προπονητή τα πάει πολύ καλά. Παίζει οργανωμένα».

Κάπου εδώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Αντσελότι αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής στη Ρόμα από το 1979 μέχρι και το 1987. Με τους «τζιαλορόσι» ο Ιταλός κατέγραψε 171 συμμετοχές και 12 τέρματα. Ο Καρλέτο ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε τη Serie A την περίοδο 1982-1983 και τα τέσσερα κύπελλα τις σεζόν 1979-1980, 1980-1981, 1983-1984 και 1985-1986.